Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
10.11.2017

Tietokirjatiistaita vietetään ensi tiistaina Heinolan kirjastossa

Elä! Tietokirjatiistai 14.11.2017 klo 15.00-19.30 Heinolan kirjastossa (Kauppakatu 12)

Tietokirjatiistai -tapahtumassa tarkastellaan elämäkertoja ja muistelemista. Elämäkertaklinikalla saa ammattilaisilta opastusta elämäkerralliseen työskentelyyn. Kirjailijapuheenvuoroissa kuullaan kahden kiinnostavan, mutta erilaisen elämäkertateoksen synnystä. Esillä on sekä aiheeseen liittyviä tietokirjauutuuksia sekä päijäthämäläisten tietokirjailijoiden laatimia elämäkertateoksia. Tietokirjatiistaita vietetään jo toista kertaa ja se järjestetään yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ry:n Päijät-Hämeen alueen, ja Heinolan kirjaston sekä Heinolan museoiden kanssa.

OHJELMA

ELÄMÄKERTAKLINIKKA, KOTISEUTUHUONE Klo 15.00-17.00 Kirjoittaisinko elämästä? 

Aiheista ovat alustamassa ja kysymyksiin vastaamassa käytännönläheisesti ja innostavasti mm. tietokirjailijat Ina Ruokolainen ja Marija Vantti. Esillä on aiheeseen liittyviä kirjauutuuksia ja yhdistyksen jäsenten teoksia. Käynnissä olevia elämäkerrallisia ja muistelemiseen liittyviä projekteja esitellään. Lisäksi luvassa on vinkkejä ja opastusta elämäkerrallisen työskentelyn aloittamiseen, kirjoittamiseen ja elämäkerran työstämiseen valmiiksi tekstiksi.

ELÄMÄKERTALUENTO, LEHTISALI Klo 17.30- 18.30 Miten kirjoittaa elämästä ja kirjallisuudesta – esimerkkinä Eeva Joenpellon elämäkerta, tietokirjailija FT Helena Ruuska

Tietokirjailija Helena Ruuska on julkaissut elämäkerran Eeva Joenpelto – Elämän kirjailija (2016). Ruuska kertoo kuulijoille elämäkerran kirjoittamisen koko prosessista. Hän on aikaisemmin julkaissut Marja-Liisa Vartion elämäkerran ja parhaillaan Ruuska kirjoittaa elämäkertaa taidemaalari Hugo Simbergistä.  Helena Ruuska on filosofian tohtori ja hän työskentelee Helsingin normaalilyseon äidinkielen lehtorina.

ELÄMÄKERTALUENTO, LEHTISALI Klo 18.30-19.30 Taiteilijaelämäkerran jäljillä – esimerkkinä romaani Helene Schjerfbeckistä

Kirjailija Mila Teräs sukeltaa uutuusromaanissaan Jäljet – Romaani Helene Schjerfbeckistä (2017) Suomen kansainvälisesti tunnetuimpiin kuuluvan taiteilijan maailmaan. Mila Teräs tunnetaan niin lapsille ja nuorille kuin aikuisille suunnatuista romaaneistaan. Hän on filosofian maisteri ja kirjoittanut myös äidinkielen oppikirjoja.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy ja ne ovat avoimia kaikille.

Lisätiedot:

Museonjohtaja Terhi Pietiläinen Heinolan museot / aluevastaava Suomen tietokirjailijat ry – Päijät-Häme p. 044 5871469

Erikoiskirjastonhoitaja Leena Pietilä, Heinolan kirjasto p. 044 797 6942

Kategoria: Tapahtumat Kirjasto