Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Tietoa kalastonhoitomaksusta

18-64 -vuotiaiden kalastajien tulee maksaa kalastonhoitomaksu. Kalastonhoitomaksun voi suorittaa kalenterivuodelta, jolloin lupa on voimassa lunastusvuoden loppuun saakka.

Vuonna 2016 voimaan astunut kalastuslaki aiheutti muutoksia kalastuslupajärjestelmään. Valtion kalastuksenhoitomaksu ja läänikohtaiset maksut yhdistyivät kalastonhoitomaksuksi. Lisätietoa täällä.

Tällä luvalla voit viehekalastaa koko maassa yhdellä vavalla pois lukien liitteessä mainitut erityisalueet.

Maksut

  • 45 euroa kalenterivuodelta
  • 15 euroa seitsemän (7) vuorokauden kalastusjaksolta, jolloin lupa on voimassa 7 vuorokautta maksupäivästä tai muusta maksuhetkellä kuittiin merkitystä päivästä alkaen.
  • 6 euroa/vuorokausi

Maksaminen

Kalastonhoitomaksun voi maksaa netissä tai palvelutiskillä.

Uuden lain mukaan kaikki kalastonhoitomaksun maksavat kalastajat rekisteröityvät kalastonhoitomaksurekisteriin. Rekisteröinnin yhteydessä kysytään nimi, yhteystiedot ja syntymäaika. Tietoa käytetään kalavesien ja -kantojen hoidossa. Rekisteröitymisen vuoksi ei maksua voi enää suorittaa suoraan tilisiirtona.

1. Eräluvat-verkkokauppa
Kirjaudu sivustolla verkkokauppaan, rekisteröidy ja lunasta kalastonhoitomaksusi. Tositteen voi tulostaa tai tallentaa esimerkiksi mobiililaitteelle.

2. Palvelunumero 020 69 2424 (arkisin 9-16)
Soita palvelunumeroon ja rekisteröidy. Saat postitse maksutositteen, jolla voit maksaa kalastonhoitomaksun. Säilytä kuitti maksusta.

3. Palvelupiste
Kalastonhoitomaksun ja rekisteröitymisen voi suorittaa Metsähallituksen luontokeskuksissa ja R-kioskissa. Palvelupisteestä saat heti mukaasi tositteen kalastonhoitomaksun suorittamisesta.

Huomioi
- Kalastonhoitomaksu on henkilökohtainen ja se on maksettava ennen kalastuksen aloittamista. Kuitti tai leimalla varustettu kalastuskortti on todistus maksetusta kalastonhoitomaksusta, joten pidä se mukanasi aina kun kalastat!
- Ikään perustuvan kalastusoikeuden todistamiseksi on suositeltavaa pitää kalastettaessa mukana henkilöllisyystodistusta.

Maksua ei tarvita, jos...

Sinun ei tarvitse maksaa kalastonhoitomaksua, jos:

  • kalastat pelkästään pilkillä, ongella tai silakkalitkalla 
  • olet alle 18-vuotias tai 65 vuotta täyttänyt
  • olet mukana apulaisena (esim. soutajana), etkä käsittele pyyntivälineitä
  • kalastat Ahvenenmaalla, missä on voimassa oma kalastuslaki