Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
 • Liikuntapöllö. Kuva: Sami Soljansaari, Heinolan kaupunki.
 • Terveysliikuntakaupunki

  Heinolan kaupunginhallitus on nimennyt Heinolan kaupungin terveysliikuntakaupungiksi vuonna 2006.

  Heinolan kaupungin liikuntatoimen Heinolassa Jyrää -terveysliikuntahanke on saanut kunniamaininnan vuoden 2008 liikuntatekoa valittaessa.

  Päätöksen perusteluissa kiitettiin sitä, että Heinolan kaupungin liikuntatoimi on aktiivisesti tehnyt työtä kaupunkilaisten aktivoimiseksi liikuntaan.

  Liikkujan Heinola

  Heinolassa palvelee kolme yksityistä kuntosalia, keilahalli sekä kaupungin jäähalli ja uimahalli.

  Heinola on erinomainen paikka harrastaa työmatkaliikuntaa sekä hoitaa kauppamatkat esimerkiksi pyöräillen tai kävellen, koska välimatkat ovat sopivan mittaisia.

  Heinola sijaitsee Kymijoen varrella ja luontopolut kulkevat veden äärellä. Voit lähteä kotiovelta suoraan lenkille luontoon, jossa metsäreittejä riittää. Tutustu liikuntapalveluihimme!

  Liikkuvat koulut

  Heinolan Jyrängön koulu sai vuonna 2013 Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallituksen myöntämän Liikkuva koulu -palkinnon esimerkillisestä työstä liikunnallisen toimintakulttuurin rakentamiseksi kouluympäristössä. Jyrängön koulu on tehnyt koulupäivän liikunnallisen toimintakulttuurin kehittämistä jo vuodesta 2005 lähtien, ja se kehittää edelleen käytäntöjään paremmiksi.

  Aktiivisempi koulupäivä on mahdollistettu muuttamalla koulupäivän rakennetta siten, että koulupäivän aikana on pitempiä välitunteja, ns. toimintatunteja. Jyrängön koulun sisätiloja hyödynnetään liikkumisen mahdollistamisessa innovatiivisilla tavoilla, ja myös koulun piha-aluetta on kehitetty.

  Myös Heinolan muissa kouluissa panostetaan liikuntaan!

  Ohjattua liikuntaa

  Kunnossa Kaiken Ikää on yritysten ja työttömien liikuntapalvelu. Toiminta on ollut Heinolassa jo kahdenkymmenen vuoden ajan ja se sai KKI-innovaatiopalkinnon vuonna 1997.

  Ohjelmassa on tällä hetkellä yli 30 viikoittaista ja eritasoista liikuntaryhmää sekä erilaisia tapahtumia, testaustoimintaa ja yritysvierailuja.

  Heinolan kaupungin liikuntapalvelut tarjoavat liikuntaa myös eläkeläisille ja soveltavaa liikuntaa tarvitseville.

  Ohjelmistossa on mm. eritasoisia kuntojumppia ja vesijumppia, liikuntarajoitteisten kuntosaliohjausta sekä tuolijumppia.  Lue lisää täältä!

  Liikuntaneuvontaa

  Heinolan kaupungin liikuntaneuvoja antaa henkilökohtaista liikuntaneuvontaa, joka ohjaa sopivaan liikkumiseen. Lue lisää täältä!