Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
10.12.2019

TE-palvelut ja kaupungin työllisyystoimijat yhteisiin tiloihin Heinolassa

Wanhan Lehtitalon B-porras

Hämeen ely-keskus luopui TE-palveluiden Heinolan toimipisteestä marraskuun lopussa, mutta toiminta jatkuu Heinolan kaupungin työllisyyspalveluiden tiloissa.

Kaksi TE-palveluiden Itä-Hämeen tiimin työntekijää on pääsääntöisesti paikalla Wanhalla Lehtitalolla neljänä päivänä viikossa. Tiimillä on käytössään oma päivystyspuhelinnumero (0295 041 555, avoinna klo 9-16) sekä sähköposti heinolanseutu@te-toimisto.fi. Palvelu tapahtuu ajanvarauksella kuten tähänkin asti. Tiimi hoitaa kaikkia TE-toimiston tarjoamia palveluita niin työnhakijoille kuin yrityksillekin.

Myös Jyränkölän työllistämispalvelut toimivat tällä hetkellä Wanhan Lehtitalon tiloissa.  Heinolalaisten pitkäaikaistyöttömien, osatyökykyisten, maahanmuuttajien ja nuorten työllistymistä tukeva RoHeVa-hanke kuitenkin päättyy vuodenvaihteessa, jolloin sen tiloihin muuttavat kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluista sosiaaliohjaaja ja työttömien terveydenhoitaja.

Kaupungin työllisyyskoordinaattori Tero Auvinen näkee yhteistyön kannalta hyvänä, että TE-palvelut ja kaupungin työllisyystoimijat ovat saman katon alla.

”Yhteistyömalli tuo verkoston palvelut asiakkaan käden ulottuville. Kun asiakkaan suunnitelmia päivitetään, voidaan samalla hetkellä käynnistää toimenpiteitä yhteistyökumppaneiden kanssa, eikä asiakasta tarvitse passittaa kotiin odottelemaan jatkotoimenpiteitä. Tavoitteena on siis tuottaa mahdollisimman laaja-alaista ja nopeaa yhden luukun periaatteen palvelua”, Auvinen kertoo.

Kaupungin omiin työllisyydenhoitopalveluihin kuuluvat kuntouttavan työtoiminnan, työkokeilumahdollisuuksien ja palkkatuetun työn lisäksi mm. nuorten ja aikuisten työpajatoiminta sekä työnantajille myönnettävä työllistämisen Heinola-lisä.

 

Heinolassa toteutuu kuntakokeiluakin laajempi yhteistyö

Heinolan kaupunki haki mukaan työllisyyden kuntakokeiluun kaudelle 2020-2022, mutta ei tullut valituksi. Kuntakokeilussa kaupunki olisi vastannut TE-palveluiden tarjoamisesta tietyille asiakasryhmille. Heinolassa on valmisteltu uutta toimintamallia eri toimijoiden kanssa jo useita kuukausia, ja elinvoimajohtaja Heikki Mäkilän mukaan se toteutuu kokeilun ulkopuolelle jäämisestä huolimatta.  

”Heinolassa kehitetty laaja-alainen yhteistyömalli tuo meille toiminnallisesti käytännössä kaiken, sen mitä kuntakokeilustakin olisimme saaneet, mutta huomattavasti vähemmällä hallinnollisella työllä. Uskomme, että olemme mallillamme edelläkävijöitä, ja odotukset toiminnan vaikuttavuuden ja asiakaskokemuksen osalta ovat korkealla.”

”Kaikki keskeiset toimijat ovat Heinolassa yhteisissä tiloissa ja tuottavat lähipalveluita. Meillä halutaan toteuttaa jopa vielä monialaisempi ja tiiviimpi yhteistyö ja integraatio kuin mitä kuntakokeilussa esitettiin. Työttömien terveydenhoitajan mukanaolo saman katon alla esimerkiksi tehostaa eläkemahdollisuuksien selvittelyä, ja sosiaaliohjaaja pystyy tekemään aktivointisuunnitelmia siellä, missä asiakkaiden muutkin palvelut ovat”, Mäkilä sanoo.

Yhteistoimintaa kehitetään myös Kelan ja koulutussektorin, erityisesti koulutuskeskus Salpauksen kanssa. ”Kolmannen sektorin kanssa tehtävää yhteistyötä ollaan lisäämässä myös esimerkiksi kuntouttavan työtoiminnan mahdollisuuksien järjestämiseksi. Erityisen tärkeää on linkittää yhteen yritysten työvoimatarpeisiin vastaaminen ja työllisyydenhoidon asiakkaiden palvelut”, Auvinen toteaa.

 

Lisätiedot:

Elinvoimajohtaja Heikki Mäkilä
puh. 044 769 4141
etunimi.sukunimi@heinola.fi

Työllisyyskoordinaattori Tero Auvinen
puh. 044 769 4250
etunimi.sukunimi@heinola.fi

Palveluesimies Olli Manninen, Hämeen TE-toimisto
puh. 0295 041 636
etunimi.sukunimi@te-toimisto.fi

 

Kategoria: Työllisyydenhoito