25.5. klo 10:00 - 13.6.2024 klo 20:00

Terveisiä Goes Art -yhteisötaideprojekti

Heinolan tori

Heinolan kuvataiteilijat ja Heinolan kaupunki kutsuvat heinolalaiset luomaan yhteisiä taideteoksia ja kehittämään yhteistä kaupunkiamme.

Yhteisötaideprojekti

Terveisiä Goes Art -projektissa luodaan kesän aikana luonnonmateriaaleista spiraalinmuotoinen teos sekä Heinolan kaupungin keskustaan torille että Tommolan, Jyrängön ja Mustikkahaan asuinalueille. Kuvataiteilijat tuovat paikalle luonnonmateriaaleja, mutta voit itsekin tuoda mukanasi mitä tahansa kotoasi tai pihaltasi löydät.

Spiraalin tekemiseen voi osallistua kuka tahansa ja jokainen on tervetullut sellaisena kuin on. Tärkeää tekemisessä on merkityksellisyyden sekä aktiivisen toimijuuden tunne: ”minä osaan ja pystyn”. Tekemisen fokus on prosessissa ja kokemuksessa ja sisältää monenlaisia osallistumisen tapoja. Jokainen osallistuu omista lähtökohdistaan.

Kukkaspiraali maassa.
Spiraaliteos Kivalterin talon pihalla 2023

Yhdessä tekeminen luo yhteisöllisyyttä ja synnyttää yhteenkuulumisen tunteen. Spiraalin rakentamisen tarkoitus on edistää nimenomaan kaupunkilaisten yhteisöllisyyttä. Merkityksellisyyden tunne syntyy siitä, että jokaisella osallistujalla on prosessissa tärkeä rooli. Prosessissa korostuu yhteistyö, vuorovaikutus ja ihmisten välinen yhteys.

Terveisiä asuinalueilta

Terveisiä-tapahtumat ovat osa alueellista kehittämistyötä, joiden tavoitteena on tutkia Heinolan kylien ja kaupunginosien ominaisuuksia sekä kehityssuuntia yhdessä asukkaiden kanssa.  Tapahtumia on järjestetty vuodesta 2020 asti eri puolilla Heinolaa ja niistä on tehty kooste kaupungin Kylät-sivustolle.

Ihmisiä asukastapahtumassa kuuntelemassa puhetta Jyrängön historiasta rantatuvalla.
Asukasilta Jyrängön Rantatuvalla 2020

Spiraalin rakentamisen kohtaamisissa ja vuorovaikutustilanteissa syntyy ihmettelyä, pohdintaa, vuoropuhelua, toisin näkemistä ja oivalluksia. Samalla se antaa tekijöilleen luontoelämyksen ja -kokemuksen, joka toivottavasti vahvistaa halua suojella ja varjella luontoa, myös kaupunkiympäristöä.

Yhteisötaiteen tekeminen on siis keskustelulle hyvä alusta, jonka ohessa voit keskustella kaupunkisuunnittelijoiden kanssa alueen ajankohtaisista asioista. Mahdolliset vierailevat asiantuntijat ja teemat päivitetään tälle sivulle myöhemmin.

Tervetuloa rakentamaan kaunista kaupunkiamme:

  • 25.5. Keskusta: tori klo 10 (kesän avaus)
  • 30.5. Jyränkö: Paasikivenpuisto, rantatupa klo 18
  • 6.6. Tommola: leikkikenttä klo 18
  • 13.6. Mustikkahaka: hiekkakenttä klo 18

Lisätietoja:

Taiteilija Henna Paasonen, 044 9738800, henna.paasonen@luukku.com

Kaupunkimuotoilija Noora Kumpulainen 044 769 4187 noora.kumpulainen@heinola.fi

Kartalla

Tapahtuman järjestäjä

Heinolan kaupunki ja Heinolan kuvatailijat

0447694187
Etusivu