Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
01.11.2019

Suomi.fi-viestit: tietoturvallinen tapa lähettää viestejä ja lomakkeita sosiaali- ja terveyspalveluihin tai kirjaamoon

Sähköinen asiointi Heinolan kaupungin kanssa on tietoturvallista käyttämällä Suomi.fi-viestipalvelua. Sen kautta voi lähettää viestejä, mutta myös liitteitä, kuten lomakkeita tai muita asiakirjoja kaupungin kirjaamoon tai sosiaali- ja terveyspalveluihin.

Suomi.fi-palvelussa viestin lähettäjän henkilöllisyys varmistetaan vahvalla tunnistautumisella (pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella). Silloin liitteenä lähetettävää lomaketta ei tarvitse erikseen allekirjoittaa.

Huomaathan, että silloin kun palveluilla on omia sähköisiä asiointikanavia, kannattaa käyttää ensisijaisesti niitä. Esimerkiksi Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymällä on oma sähköinen asiointisivustonsa hyvis.fi, josta löytyy mm. terveydenhuollon esitietolomakkeita.

 

Esimerkki: Näin lähetät tietopyynnön sosiaali- tai terveyspalveluihin:

1) Lataa tarvitsemasi lomake Asiakastietojen pyytäminen -sivulta
2) Täytä ja tallenna lomake tiedostona
3) Mene osoitteeseen suomi.fi/viestit
4) Tunnistaudu pankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella
5) Valitse vastaanottajaksi ”Heinolan kaupunki” ja seuraavassa kohdassa ”Kirjaamo” tai "Sosiaali- ja terveyspalvelut"
6) Lisää äsken tallentamasi lomake viestiin liitetiedostoksi.

 

Palvelun kautta lähetetty viesti ohjataan kaupungin sisällä eteenpäin oikealle vastaanottajalle. Kaupunki voi myös vastata viestiin Suomi.fi-palvelun kautta.

Palvelu on luottamuksellinen, mutta viestikenttään ei kuitenkaan kannata laittaa arkaluontoisia tietoja tai yksityiskohtaisia henkilökohtaisia terveystietoja.

Suomi.fi-viestipalvelu 

Kuva: Heinolan kaupungin verkkosivuille on lisätty lomakkeiden yhteyteen infopainikkeita Suomi.fi-viestipalvelun käytöstä.

 

Suomi.fi-palvelun käyttöönottaminen helpottaa muidenkin viranomaisviestien vastaanottamista

Viestipalvelu on helppo ottaa käyttöön kirjautumalla Suomi.fi-sivustolle pankkitunnuksilla. Palvelun käyttöönoton yhteydessä asiakas antaa suostumuksensa kaikkien viranomaisviestien toimittamisesta sähköisesti palveluun.

Suostumuksen jälkeen Suomi.fi-viestejä käyttävät viranomaiset ja muut palvelua käyttävät organisaatiot saavat toimittaa asiakkaalle viestejä (sekä tavallisia että vastaanottokuittauksen vaativia) sekä päätösasiakirjoja sähköisesti palveluun. Mikäli asiakas ottaa Suomi.fi-viestipalvelun käyttöönsä, hänelle toimitetaan jatkossa kaikki asiakirjat pääasiallisesti Suomi.fi-palvelun kautta postin sijaan.

Viestipalvelun asetuksissa tulee määritellä sähköpostiosoite, johon tulevat ilmoitukset palveluun saapuneista viesteistä. Asetuksissa voi myös halutessaan muuttaa viestien toimitustavan paperipostiksi. Palvelun asetuksia voi muuttaa koska tahansa.

 

Lisätietoja:
Teija Ylönen
Tietohallintokoordinaattori
Tietosuojavastaava
Sosiaali- ja terveystoimi
puh. 050 340 9224
teija.ylonen(at)heinola.fi

Malgorzata Juvonen
Tietohallintopäällikkö
puh. 044 797 6000
malgorzata.juvonen(at)heinola.fi

Kategoria: Sosiaalipalvelut Terveyspalvelut Yleinen