Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
03.12.2018

Suomi.fi-viestipalvelu täydentämään Heinolan kaupungin sähköistä asiointia

Heinolan kaupunki on ottanut käyttöönsä Suomi.fi-viestipalvelun. Palvelu on tietoturvallinen tapa asioida Heinolan kaupungin kanssa sähköisesti. Kaupungin kanssa asioiminen onnistuu jatkossa www.suomi.fi/viestit -osoitteen kautta, josta viestit kulkevat kaupungin kirjaamoon ja tarvittaessa siitä eteenpäin. Tietoturvallinen sähköisen asioinnin tapa helpottaa tilanteita, joissa tarvitaan asiakkaan tunnistamista henkilöllisyyden varmistamiseksi.

Asiakkaalle Suomi.fi-viestit tarjoaa luotettavan tavan asioida eri palvelua käyttävien viranomaisten ja muiden organisaatioiden kanssa. Organisaatiot voivat ottamalla viestipalvelun käyttöönsä lähettää asiakkaalle päätöstietoja ja muita dokumentteja. Samoin asiakas voi palvelussa itse lähettää viestejä ja liitetiedostoja palvelua käyttäville organisaatioille. Viestipalvelussa on käytössä vahva tunnistautuminen, minkä ansiosta se on tietoturvallinen tapa välittää viestejä.

Viestipalvelu on helppo ottaa käyttöön kirjautumalla Suomi.fi sivustolle pankkitunnuksilla. Palvelun käyttöönoton yhteydessä asiakas antaa suostumuksensa kaikkien viranomaisviestien toimittamisesta sähköisesti palveluun. Suostumuksen jälkeen Suomi.fi-viestejä käyttävät viranomaiset ja muut palvelua käyttävät organisaatiot saavat toimittaa asiakkaalle viestejä (sekä tavallisia että vastaanottokuittauksen vaativia) sekä päätösasiakirjoja sähköisesti palveluun. Mikäli Suomi.fi-viestipalvelun ottaa käyttöönsä, asiakirjoja ei enää toimiteta postitse.

Suomi.fi-viestien käyttö on asiakkaalle maksutonta, mutta viranomainen voi periä tekemästään päätöksestä maksun. Palvelun asetuksissa tulee määritellä sähköpostiosoite, johon tulee ilmoitukset palveluun saapuneista viesteistä. Asetuksissa voi myös halutessaan muuttaa viestien toimitustavan paperipostiksi. Palvelun asetuksia voi muuttaa koska tahansa.

Liitteenä on ohje Heinolan kaupungin kanssa asiointiin Suomi.fi-viestipalvelussa. Ohje löytyy myös tiedotteen lopusta.

Liite

Ohje asiointiin Heinolan kaupungin kanssa Suomi.fi-viestipalvelussa

Lisätietoja

Sinikka Malin
Hallinto- ja kehitysjohtaja
+358 44 769 3022
sinikka.malin(at)heinola.fi

Malgorzata Juvonen
Tietohallintopäällikkö
+358 44 797 6000
malgorzata.juvonen(at)heinola.fi


OHJE: Kuinka lähetän viestin Suomi.fi - Viestit –palvelusta Heinolan kaupungin kirjaamoon?

1. Mene osoitteeseen https://www.suomi.fi/viestit/ ja paina ”Tunnistaudu” painiketta.


2. Tunnistaudu pankkitunnuksin, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella.
 

3. Valitse vasemmalla olevasta valikosta ”Kirjoita viesti”

 
 

4. Viestin kirjoittaminen
 

A. Valitse viestin vastaanottaja kohdasta ”Heinolan kaupunki”.

 
B. Valitse ”Vastaanottajan palvelu tai asia” valikosta ”Kirjaamo”

 
C. Kirjoita ”Viestin aihe” kenttään yhteydenoton aihe.
 

D. Kirjoita ”Viestisi” kenttään viestisi Heinolan kaupungille
 

E. Jos haluat liittää viestiin liitetiedoston paina ”Lisää liitetiedosto tähän” laatikkoa. Valitse tiedosto ja paina ”Liitä tiedosto” nappia. Tai raahaa liitetiedosto ”Lisää liitetiedosto” laatikkoon
 

F. Kun olet kirjoittanut viestin paina ”Lähetä viesti” nappia. 

 

Viestit-palvelua on mahdollista käyttää mobiilisovelluksella. Sovelluksen voit ladata matkapuhelimeesi Google Play- tai App Store-sovelluskaupasta.

Ohjeet: www.suomi.fi/ohjeet-ja-tuki/tietoa-viesteista

 

Kategoria: