Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
02.10.2018

Strategia sai lopullisen hyväksynnän valtuustolta – Sinilähde-talon kustannusarviota kasvatettiin

Heinolan valtuusto kokousti eilen valtuustosalissa. Kokous kesti lähes kaksi tuntia ja useammasta esityksistä päädyttiin äänestämään. Tiukin äänestys käytiin Sinilähde-talon taloussuunnitelmamuutoksista. Kimmo Huvinen ja Teppo Arifullen tekivät hallituksen esityksestä poikkeavan esityksen. Esityksessään he esittivät, että kustannusarviota kasvatetaan lähes 150 000 eurolla. Muutos mahdollistaisi hiekkatekonurmen rakentamisen koulun pihalle. Asiasta äänestettiin, ja valtuutettujen tekemä esitys hyväksyttiin äänin 24-19. Muutokset Tekniikkatoimialan tilakeskuksen investointiosaan hyväksyttiin, mutta esitykseen korjattiin edellä päätetty Sinilähde-talon kustannusarviomuutos.

Kaupungin strategia sai valtuustolta äänestyksen jälkeen hyväksynnän. Kokouksessa valtuutetut Aimo Bonden ja Tapio Väli-Torala tekivät esityksen, jonka mukaan strategia olisi pitänyt palauttaa valmisteltavaksi. Tehty esitys hävisi kuitenkin hallituksen esitykselle selvästi äänin 33-9.

Kolmas äänestyksen vaatinut asia oli vastaus, joka annettiin aloitteeseen turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien palvelujen karsimisesta osana talouden tasapainottamisohjelmaa. Valtuutettujen Sami-Petteri Saarinen ja Esa Qvintus palautusesitys hävisi valtuustossa äänin 37-4.

Esityslistan mukaisesti valtuusto hyväksyi vuoden 2017 arviointikertomuksen suosituksiin annetut kannanotot. Samoin teknisen toimen johtajan irtisanoutuminen sai hyväksynnän, kuten myös sosiaali- ja terveyslautakunnan toimikauden jatkaminen maakunta- ja sote-uudistuksen viivästymisen vuoksi.

Yksimielisesti hyväksytty asia oli myös vastaus aloitteeseen kaupungin sisäilmaongelmista tiedottamiseen luotavasta sivupohjasta. Kaupungin sisäilmatiedottamista lisätään siten, että sisäilmatyöryhmän muistiot julkaistaan jatkossa kaupungin ekstranetissä ja kehitetään muutenkin jatkossa. Samoin hyväksynnän sai vastaus aloitteeseen, jossa entisen matkahuollon alueesta ehdotetaan lapsille ja nuorille suunnattua ajanviettopaikkaa.  Kaupungin Tekniikka- ja Elinvoima-toimialojen yhteisessä vastauksessa koskien matkahuollon aluetta todetaan, että yksi mahdollisuus alueen hyödyntämiseksi voisi olla esimerkiksi perhepuisto.

Kokouksessa jätettiin valtuustoaloite, joka koskee kaupungin ikäihmisten kotihoidon nykytilanteen selvittämistä. Aloitteen jätti Sosiaalidemokraattinen valtuustoryhmä. Toisessa kokouksessa jätetyssä aloitteessa esitettiin, että Kailaan koulu pitäisi toteuttaa puurakentamisena. Aloitteen allekirjoittajina on valtuutettuja eri valtuustoryhmistä.

Kategoria: Yleinen