Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
24.03.2017

Stop Diabetes -hankkeeseen etsitään nyt osallistujia!

Heinolassa on käynnistynyt tällä viikolla StopDia-hanke kohonneessa tyypin 2 diabetesriskissä oleville.

StopDia-tutkimushanke tähtää diabetesriskissä olevien henkilöiden nykyistä tehokkaampaan tunnistamiseen ja heidän motivaationsa lisäämiseen, jotta pysyvät elintapamuutokset mahdollistuvat.

Apuna käytetään uudella tavalla digiteknologiaa ja ryhmäohjausta.

Mukaan tutkimukseen voivat päästä 18–70-vuotiaat päijäthämäläiset, joilla on kohonnut riski sairastua, mutta ei kuitenkaan diabetesta. Diabetesriskiä lisää esimerkiksi diabetes sukulaisella ja ylipaino.

Tee riskitesti hankkeen verkkosivustolla. Testin tulosten perusteella selviää, voitko osallistua tutkimukseen. Ilmoittautuminen onnistuu testin kautta.

Hankkeen tavoitteena on saada mukaan 10 000 ihmistä, joilla on suurentunut riski sairastua tyypin 2 diabetekseen. Osallistujia etsitään Etelä-Karjalan, Päijät-Hämeen ja Pohjois-Savon alueelta.

Tutkimuksen ja siihen liittyvän hyvinvointiohjelman toteuttavat tyypin 2 diabeteksen ehkäisyn, ravitsemuksen, liikunnan, käyttäytymismuutosten, terveyden edistämisen, terveystaloustieteen, yhteiskuntatieteiden, informaatioteknologian ja elintarviketutkimuksen asiantuntijat Itä-Suomen yliopistosta, VTT:ltä ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta.  

Hankkeessa tehdään tiivistä yhteistyötä yhteistyökumppaneiden ja kansainvälisen tutkijayhteistyöverkoston kanssa. Hankkeelle on nimetty myös kansainvälinen tieteellinen ohjausryhmä.


Lisätietoja:

Diabeteshoitaja
Heidi Pajunen
heidi.pajunen(a)heinola.fi


Terveydenhoitaja
Sara Sallila
sara.sallila(a)heinola.fi

Kategoria: Sosiaali- ja terveyspalvelut