Verkkoasiointi sote-palveluissa

Verkkoasioinnin sivulle olemme koonneet sähköisen asioinnin palvelukanavat.

Lääkärin ja hoitajan vastaanotto:
Jos vastaanottokäyntisi ei vaadi sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisen kasvokkaista tapaamista, on käytössäsi myös VideoVisit -etävastaanotto. VideoVisit-etävastaanotto on turvallinen tapa hoitaa käynti etäyhteyden avulla. Etävastaanotossa sekä ammattilainen että asiakas käyttävät ohjelmaa omilta koneiltaan tai älypuhelimestaan.

Tarvitset etävastaanoton käyttämistä varten sähköpostiosoitteen, johon saat tiedon kutsusta etävastaanotolle. Muutamaa minuuttia ennen vastaanoton alkamista saat muistutuksen ja linkin, jonka kautta liityt tapaamiseen. Yhteys on suojattu ja toimii myös mobiilissa.

Kotihoito:
Säännöllistä kotihoitoa tuotetaan kotikäyntien lisäksi myös kuvapuhelinkäyntien avulla. Asiakas saa kotihoidosta 10 tuuman käyttövalmiin tablettitietokoneen, joka toimii kuvapuhelinlaitteena. Laitteen avulla hoitajat ohjaavat asiakkaita, muun muassa itsenäisestä lääkityksestä huolehtimiseen ja ruokailuun. Kuvapuhelinkäynnit ovat sisällöltään kuntouttavia, niissä ohjataan asiakasta toimimaan itsenäisesti.

Kuvapuhelinkäynti on osa säännöllisen kotihoidon palvelua ja siihen käytetty aika arvioidaan osana asiakkaan hoito- ja palvelusuunnitelmaa. Asiakasmaksut määräytyvät asiakkaan tarvitseman palveluajan mukaan ollen osa kotihoidon maksua. Kuvapuhelinpalveluun sisältyy mahdollisuus saada viisi omaisyhteyttä.

Etusivu