Pariskunta sairaalassa

Vuodeosastot 11B ja 11K

Terveyskeskuksen vuodeosastoilla hoidetaan moniammatillisesti lääketieteellistä hoitoa tarvitsevia potilaita. Henkilökunta työskentelee kuntouttavalla työotteella asiakkaan henkilökohtaisten tavoitteiden mukaisesti. Potilasta tuetaan selviytymään päivittäisistä toiminnoista sekä autetaan niissä toiminnoissa, joista hän ei selviydy itsenäisesti.

Keskeisenä ajatuksena on potilaan omien voimavarojen vahvistaminen kannustamalla ja tukemalla omatoimisuuteen. Tavoitteena on kuntoutuminen ja kotona arjen askareista selviytyminen, mikä mahdollistaa nopeamman kotiinpääsyn.

Osasto 11B

  • Osastolla hoidetaan akuutteja perusterveydenhuollon potilaita sekä saattohoitopotilaita
  • Lääkärinä toimii geriatrian erikoislääkäri (palliatiivisen hoidon erityispätevyys)
  • Moniammatillinen hoito ja kuntoutus: lääkäri, hoitajat, fysioterapeutti ja toimintaterapeutti tukemassa toipumista ja kuntoutumista

Osastolla 11B toimii kaksi tiimiä, joista toiseen on keskitetty palliatiivinen ja saattohoitopotilaiden hoito. Heidän omaisilla on vapaa vierailuaika ja yöksikin on mahdollista jäädä potilaan luo. Osastolla on omaisten huone, jossa omaiset voivat levähtää ja säilyttää omia eväitään.

Osasto 11K

  • Osastolla hoidetaan aivoverenkiertohäiriöpotilaat, kirurgiset jatkohoito kuntoutuspotilaat, geriatriset potilaat ja perusterveydenhuollon potilaat
  • Moniammatillinen hoito ja  kuntoutus: lääkäri, hoitajat, fysioterapeutti ja toimintaterapeutti tukemassa toipumista ja kuntoutumista.

Osastolla 11K toimii kaksi tiimiä, joista toiseen on keskitetty aivoverenkiertohäiriöpotilaat.

Vierailuaika molemmilla osastoilla on päivittäin klo 12 – 19.

Palliatiivisten asiakkaiden ja heidän omaistensa kanssa vierailuajat sovittavissa erikseen.

Osastot ovat savuttomia.

Terveyskeskus ei vastaa potilaan henkilökohtaisista tavaroista, arvoesineistä eikä rahoista.

Huomioittehan vastuskyvyltään heikentyneet potilaamme, ja ette vieraile sairastaessanne itse tarttuvaa virustautia: flunssa, vatsatauti tms.

Kotisairaala

Kotisairaalan potilaiden hoidosta vastaa Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän Akuutti24 kotisairaala.

Palliatiivisen kotisairaalan potilaiden hoidosta vastaa Heinolan kaupunki (osasto 11B palliatiivinen tiimi.)

Kotona annettava sairaalahoito on vaihtoehto sairaalassa tapahtuvalle hoidolle.

Kenelle ja millä ehdoin

Tietyissä tilanteissa potilas voi saada sairaalahoitoa kotonaan. Hoito on hoitavan lääkärin suunnittelemaa ja toteuttamaa. Kotisairaalahoitoa annetaan potilaan suostumuksella. Edellytys on, että potilaan kunto on riittävä ja sairauden edellyttämät hoitotoimenpiteet voidaan toteuttaa myös kotona.

Toimi näin

Kotona annettava sairaalahoito on vaihtoehto sairaalassa tapahtuvalle hoidolle, hoito on lääkärin suunnittelemaa. Se edellyttää yleensä hoitohenkilökunnan kotikäyntejä tai potilaan käyntejä sairaalassa suunnitelman ja tilanteen mukaan.

Etusivu