Hampaanhoitoon liittyviä välineitä

Päivitetty: 18.1.2022

Suun terveydenhuolto

Heinolan kaupungin suun terveydenhuolto sijaitsee yhdessä toimipisteessä. Hoitoa antavat hammaslääkärit, suuhygienistit ja hammashoitajat. Hammaslääkärin arvion perusteella käytettävänäsi on kirurgiaan perehtynyt hammaslääkäri sekä oikomishoidon erikoishammaslääkäri.
Terveysneuvontaa annamme ryhmille ja yksilöllisesti vastaanottokäynnillä. Kotihoidossa ja palveluasumisessa toteutamme kotikäyntejä tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan.
Suun terveydenhuollon opiskelijaterveydenhuolto toimii myös tässä toimipisteessä.
Hammaskuvantamisen palvelut saat omana toimintana hammashoitolan tiloissa. Pääset hammaskuvantamiseen myös yksityislääkärin lähetteellä.

Hammashoitoa on mahdollisuus saada suomen, ruotsin, englannin, venäjän, latvian, viron ja saksan kielellä.

Kenelle ja millä ehdoin

Kokonaishoitoon ovat oikeutettuja heinolalaiset sekä terveyspalvelunsa Heinolaan siirtäneet.

Toimi näin

Varaa aika soittamalla hammashoitolaan, jossa asiantuntija arvioi hoidon tarpeen.
Ota käynnille mukaan Kela-kortti tai muu henkilöllisyystodistus. Ilmoittaudu sisääntuloaulan itseilmoittautumislaitteella. Esteettömästi pääset sisälle hammashoitolaan alapihan kautta.

Tekstiviestimuistutus

Suun terveydenhuollossa on käytössä tekstiviestimuistutus. Muistutusviesti lähetetään päivää ennen hoitoaikaa. Muistutus lähtee kaikille, joiden puhelinnumero on potilastietojärjestelmässä. Asiakas voi kuitenkin kieltäytyä tekstiviestistä ilmoittamalla siitä suun terveydenhuollon ajanvaraukseen.

Alle 13-vuotiaiden lasten tekstiviestimuistutus lähetetään potilastietojärjestelmään kirjatun huoltajan matkapuhelimeen.

Kyseessä on vain muistutus. mahdollinen muistutuksen poisjääminen ei tarkoita, ettei aikaa olisi varattu, eikä se vapauta peruuttamattoman käynnin maksusta.

Tekstiviestimuistutukseen ei voi vastata. Muutokset hoitoaikaan tulee tehdä puhelimitse ajanvaraukseen

Korona-ajan toimintaohjeet

Pystymme tällä hetkellä tarjoamaan suun terveydenhuollon palveluja rajoitetusti. Koronavirustilanteen ollessa rauhallinen, jatkamme aiemmin siirrettyjä määräaikaistutkimuksia ja hoitoja hammaslääketieteellisen kiireellisyyden mukaan. Olemme asiakkaisiin yhteydessä uudesta hoitoajasta.

Jos sinulla tavallisen flunssan oireita, koronavirusinfektio / epäily infektiosta, olet karanteenissa tai olet ollut lähikontaktissa karanteenissa olevan henkilön kanssa, ilmoita siitä soittaessasi ajanvaraukseen. Hammaslääkäri arvioi tällöin hoidon kiireellisyyden puhelimitse sekä ohjaa tarvittavaan hoitoon.

Aikuisasiakkaiden ja nuorten pyydämme tulemaan hammashoitolaan ilman saattajaa, mikäli saattajan läsnäolo ei hoidon kannalta ole välttämätöntä. 

Kiitämme asiakkaitamme kärsivällisyydestä. Hoitoaikojen toistuvat siirrot ovat tilanteessa mahdollisia. Ei kiireellisen hoidon hoitoonpääsyaika on normaalia tilannetta pidempi.

Etusivu