Lepän punaiset marjat

Seulontatutkimukset

Kunnan järjestämiä maksuttomia seulontatutkimuksia ovat rintasyöpäseulonta, kohdunkaulan syövän seulonta ja varhaisraskauden ultraäänitutkimus. Rintasyöpäseulonta- eli mammografiaseulontatutkimukseen kutsutaan 50–69-vuotiaat naiset kahden vuoden välein. Mikäli kuulut kutsuttavaan ikäryhmään, saat kutsun tutkimukseen ja toimintaohjeet kotiosoitteeseesi.

Kohdunkaulan syövän seulontatutkimukseen kutsutaan kaikki 30 – 60 -vuotiaat naiset viiden vuoden välein. Mikäli kuulut kutsuttavien ikäryhmään, saat kutsun tutkimukseen ja toimintaohjeet kotiosoitteeseesi.

Kenelle ja millä ehdoinPalvelun saadaksesi sinun olla heinolalainen tai olet valinnut Heinolan terveyskeskuksen hoitopaikaksesi ja kuulut kutsuttavaan ryhmään tai ikäluokkaan. Varhaisraskauden ultraäänitutkimukseen ohjataan äitiysneuvolan asiakkaat.

Toimi näin

Rinta- ja kohdunkaulan syövän seulontatutkimuksiin saat kotiin kutsun, jossa on aikaehdotus sekä ohjeet ajan siirtämiseen tai perumiseen. Varhaisraskauden ultraäänitutkimukseen saat lähetteen neuvolasta. Varhaisraskauden ultraäänitutkimus tehdään Päijät-Hämeen keskussairaalassa äitiyspoliklinikalla.Etusivu