Nainen tutkii laboratorionäytettä

Päivitetty: 11.11.2022

Fimlab Laboratoriot Oyn Heinolan toimipisteessä otetaan näytteitä Heinolan kaupungin terveystoimen, Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän yksiköiden, Sysmän sosiaali- ja terveyspalveluiden ja Työterveyshuolto Wellamon lähetteillä. Otamme näytteitä myös yksityislääkärin lähetteellä, mutta tutkimukset sekä näytteenotto ovat maksullisia.

Ajanvaraus

Laboratorion näytteenotossa on käytössä vain ajanvaraus. Ajanvaraus tehdään joko verkossa tai puhelimitse. Ajanvarausta varten tarvitset lähetteen, henkilötunnuksen ja puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen.

Laboratoriossa asiointi

Ilmoittaudu laboratorion edessä olevalla itseilmoittaumisautomaatilla näyttämällä KELA-korttia. Itseilmoittaumisautomaatista saat tulosteena vuoronumeron. Näytteenottoon kutsutaan ensisijaisesti vuoronumerolla, tarvittaessa sukunimellä.

Näytteet palautetaan näytteenottajalle, mikäli näytteenottoaika on varattu.

Näyteastioiden haku ja palautus onnistuvat samalla automaatilla valitsemalla palveluksi Kotona otettavat näytteet ja neuvonta.

INR-asiakkaat voivat asioida ilman ajanvarausta ma-pe klo 12:30-13:30 valitsemalla itseilmoittaumisautomaatista palvelun INR-näytteenotto.

Etusivu