Vihannesaskartelut ikkunassa

Ateriapalvelu

Ateriapalvelu on osa kotihoidon toimintaa. Ateriapalvelu voidaan myöntää sinulle, kun toimintakykysi on alentunut ja ateriapalvelu tukee sinun kotona selviytymistäsi. Ateriapalvelutarpeen arvioi ja ateriapalvelut järjestää Ikäihmisten asiakasohjaus Terveystuvan asiakasohjaajat.

Ateriapalvelu on lounasateria, jolla tyydytetään noin kolmasosa päivittäisestä energian ja ravintoaineiden tarpeesta. Palveluateria on tarkoitettu päivän yhdeksi ateriaksi. Ateriakokonaisuuden suositeltava energiamäärä on noin 400–600 kcal. Ravitsevalla ja monipuolisella ruoalla ylläpidetään ja edistetään hyvinvointiasi. Ateriaan kuuluu pääruoka lisäkkeineen ja jälkiruoka.

Ateriapalvelusta saat kylmän aterian, enintään seitsemän ateriaa viikossa. Ateriat toimitetaan kolme kertaa viikossa 1–3 kylmää ateriaa kerralla. Viikonlopun ateriat toimitetaan perjantaisin.

Kuuden viikon perusruokalista on nähtävillä viereisen linkin takaa ja ruokalistat ovat myös ruuankuljettajien mukana. Erityisruokavaliot huomioidaan ilmoituksen mukaan. Ateriat valmistetaan Terveystoimen tuotantokeittiöllä, jonka yhteyshenkilönä on ravitsemispäällikkö Heli Auvinen.

Palveluasumisen ja osaston ruokailu

Palveluasumisessa ja osastolla tarjottu ruoka kattaa koko päivän energian ja suojaravintoaineiden tarpeesi. Palveluasumisessa tai osastolla ollessasi sinulle tarjotaan aamupala, lounas, iltapäiväkahvi sekä kahvileipä, päivällinen ja iltapala.

Ruokavalion suunnittelussa otetaan huomioon ruokailutottumuksesi ja ravitsemukselliset erityispiirteesi. Ruokavalio kootaan tutuista ruuista ja valmistuksessa otetaan huomioon ruuan rakenne ja maustaminen. Ruokalistasuunnittelussa huomioidaan kunkin vuodenajan tyypilliset ruokalajit ja juhlaruuat.

Laatua ohjaa Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ja THL:n ravitsemussuositus Vireyttä seniorivuosiin : ikääntyneiden ruokasuositus 2020 sekä Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014.

Oiva-valvontajärjestelmä

Oiva on Eviran valvontajärjestelmä, jossa elintarvikevalvonnan tulokset tuodaan kuluttajien tietoon. Tarkastustulokset julkaistaan verkossa sähköisinä Oiva-raportteina. Raporteissa arvioidaan hymynaamoilla yritysten elintarviketurvallisuutta. Oivan hymyillessä asiat ovat kuluttajan kannalta kohdallaan. Tutustu Oiva-raporttiin viereisen linkin takaa.

Etusivu