Rautatiesilta

Asiakasohjaus Terveystupa

Asiakasohjauspalvelut antavat sinulle neuvoja ikäihmisten kotona asumista tukevista palveluista, asumispalveluista ja etuuksista.
Asiakasohjauspalveluihin kuuluu ikääntyneiden palveluneuvonta ja ikäihmisten asiakasohjaus Terveystupa.
Asiakasohjaus Terveystuvalle ohjaudutaan palveluneuvonnan tai ammattihenkilöstön yhteydenottojen kautta.

Asiakasohjauksesta saat tietoa muun muassa:

 • Ikäihmisille suunnatusta toiminnasta
 • Heinolan kaupungin ja muiden toimijoiden tuottamasta kotona asumista tukevista palveluista
 • Kotihoidosta, omaishoidosta ja perhehoidosta
 • Kotihoidon tukipalveluista (mm. ateriapalvelu, turvapuhelinpalvelu)
 • Asumispalveluista
 • Sosiaalietuuksista
 • Asiakasohjaus Terveystuvan asiakasohjaajat selvittävät ikäihmisen palvelutarpeen, laativat yksilöllisen palvelusuunnitelman sekä ohjaavat sinua oikeiden palveluiden piiriin.

  Terveystuvan yhteydessä toimii myös muistihoitajan vastaanotto.
  Kun epäilet oman tai läheisesi muistin heikkenemistä, ota yhteyttä muistihoitajaan. Muistihoitajan vastaanotolle voit hakeutua ilman lähetettä. Ensikäynti muistihoitajan vastaanotolla on maksuton. Voit varata ajan muistihoitajalle soittamalla puhelinaikana tai soittamalla terveyskeskuksen ajanvaraukseen.

  Terveystuvalla työskentelee kaksi vanhusten palveluiden sosiaaliohjaajaa, jotka tavoitat arkisin puhelinaikana. Sosiaaliohjaaja neuvoo sinua taloudellisissa asioissa.

  Kenelle ja millä ehdoin

  Heinolan kaupungin tuottamiin ikäihmisten palveluihin on erilliset myöntämiskriteerit ja hakemusmenettelyt. Myöntämisperusteet ja hakemuslomakkeet löydät Heinolan kaupungin ikäihmisten palvelujen www-sivuilta.

  Toimi näin

  Ole yhteydessä Ikääntyneiden palveluneuvontaan, jos epäilet omaa tai läheisen ikäihmisen hyvinvointia tai arjessa suoriutumista. Voit soittaa tai tulla käymään ikääntyneiden palveluneuvonnassa ilman ajanvarausta. Sinut ohjataan tarvittaessa eteenpäin laajemman palvelutarpeen selvitykseen ja oikeiden palveluiden piiriin ikäihmisten asiakasohjaus Terveystuvalle.

  Etusivu