Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
07.11.2019

Savontien remontti valmistumassa - avajaisjuhla lauantaina 9.11.

Savontien avajaiset 9.11.

Savontien avajaisia juhlitaan Heinolan torilla lauantaina 9. marraskuuta kello 11–13. Yrittäjien ja Heinolan Kaupunkisydän -yhdistyksen järjestämässä tapahtumassa Heinolan kaupungin edustaja esittää tervehdyssanat ja leikkaa katunauhan poikki. 

Tapahtuma vaikuttaa torin liikennejärjestelyihin siten, että Savontien liikenne katkaistaan K-marketin edustalta turvallisuussyistä. Torille pääsee kuitenkin ajamaan Kauppakadun kautta.

Remontti valmistuu lopullisesti parin viikon sisällä

Savontien uudistus on lähes valmis. Tietyöt etenivät muuten aikataulun mukaisesti, mutta kivityöt olivat odotettua hitaampia. Urakka valmistuu kuitenkin kokonaisuudessaan marraskuun loppuun mennessä. Viimeisinä asennetaan katuvalopylväitä ja liikennemerkkejä paikoilleen.

Teknisen toimen johtajan Harri Kuivalaisen mukaan alueen suunnittelutyö on ollut kokonaisvaltaista. "Painopisteinä on ollut esteettömyys, keskustan elinvoiman turvaaminen ja toisalta kaupungin ilmeen kohentaminen. Yhteensovittamalla kaikki on saatu tasapainoon ja saatu aikaan merkittävä kehitys", Kuivalainen toteaa.

Katuremontin myötä Heinolaan saatiin mm. jatkuva kevyen liikenteen pyöräreitti keskustan läpi. 

Savontien pyöräreitti
Kuva: Pyöräreitti vaihtaa kadun puolta Koulukadun risteyksessä

Työt jatkumassa ensi vuonna torin muilla reunoilla

Kaupungin talousarvioesityksessä on huomioitu torin ympäristön jatkokehittäminen ja parantaminen vuosien 2020-21 aikana. Toistaiseksi auki on vielä järjestys, missä muutostyöt toteutetaan Kauppakadun ja Torikadun sekä itse torin osalta. Myös torille mahdollisesti tulevan toripalvelurakennuksen tilanne on vielä auki, sillä vielä ei ole lopullisesti varmistettu, mitä toimintoja siihen tulisi.

Ajatus on, että torimyyntiä pystytään jatkamaan uudistustöiden aikana niin että puoli toria on kerrallaan käytössä. Markkinapäivinä järjestyy lisää myyntipaikkoja Savontieltä, joka pidetään silloin suljettuna liikenteeltä.

Lisätiedot:
Teknisen toimen johtaja
Harri Kuivalainen
puh. 044 797 6907
etunimi.sukunimi@heinola.fi
 
Kaavoitusarkkitehti
Katri Kuivalainen
puh. 044 769 4370
etunimi.sukunimi@heinola.fi

Kategoria: Tapahtumat Kadut ja liikenne