Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
 • Saksalan seikkailukeskus. Kuva: Heinolan kaupunki.
 • Saksalan seikkailukeskus. Kuva: Heinolan kaupunki.
 • Saksalan seikkailukeskus. Kuva: Heinolan kaupunki.
 • Saksalan seikkailukeskus. Kuva: Heinolan kaupunki.

  Saksalan seikkailukeskus

  Nuorisotilojen ja Saksalan seikkailukeskuksen vuokraus

  Heinolan kaupunki siirtyy käyttämään sähköistä tilanvarausjärjestelmää, jonka kautta voi selata kaikkia kaupungin vuokrattavia tiloja sekä varata vuoroja. Nuorisopalveluiden sekä Saksalan seikkailukeskuksen tiloja voi varata koulut, yhdistykset, järjestöt ja yksityishenkilöt. Seuraavasta linkista pääset suoraan tilanvaraus sivuille, missä on lisäohjeistusta.

  HUOM! Kun varaat Saksalaan yli yön varauksen, klikkaa hiiren oikeaa painiketta, jolloin pääset valitsemaan yli yön varauksen. 

  Ohje varaamiseen: Klikkaa tästä

  www.heinola.fi/tilavaraukset

  Seikkailukeskus Saksala on Heinolan kaupungin nuorisopalveluiden ylläpitämä leiri –ja seikkailutoimintaan tarkoitettu aluekeskus. Luonnon ympäröimältä alueelta löytyy majoitus 40 hengelle ja vapaa-ajanviettoon sauna, grillikatos, kota sekä frisbee – ja suunnistusrata. Keskus on koulujen, yritysten, järjestöjen sekä yksityisten vuokrattavassa käytössä ympäri vuoden.

  Tilat

  Saksalan pihapiiri on noin hehtaarin kokoinen alue. Pihassa on päärakennus, 5 majoitusmökkiä, aitta, kota, navetta ja riihi. Mökkeihin majoittuu 20 henkilöä.

  Päätalosta löytyy 4 huonetta, joissa vuodepaikkoja 19 henkilölle, saniteettitilat, sauna + suihkutilat, ruokasali, oleskelutila sekä keittiö. Päätalon ruokasaliin mahtuu noin 60 henkilöä ruokailemaan. Keittiö vastaa isompaa kotikeittiötä, jossa pystyy tekemään ruokaa isommallekin ryhmälle.

  Rantasauna sijaitsee noin 70 metrin päässä päärakennuksesta Valkjärven rannalla. Saunan vesipata ja kiuas lämmitetään puilla. Rannassa on myös grillikatos.

  Ohjelmapalvelut

  Melontaretket

  Melonnat suoritetaan retkikanootein varusteineen. Retket soveltuvat yli 12-vuotiaille, ja niiden kesto on keskimäärin 2-3 tuntia. Pienempi retki sisältää ohjattua melontaa lähivesistössä, pidemmät tehdään vanhalla Savonselän melontareitillä. Rakennamme retken myös teidän toiveidenne mukaan. Melontaretken ryhmäkoko on oltava vähintään 8 henkeä.

  Köysirata

  Köysirata sijaitsee Saksalan pihassa ulkorakennuksessa ja sen käyttö soveltuu yli 12-vuotiaille. Köysiradalla pääset kokeilemaan rajojasi useissa eri kohteissa. Köysiradalle ryhmäkoon on oltava vähintään 8 henkeä, ja harjoitteen kesto on 2-3 tuntia.

    

  Seikkailuvaellukset

  Seikkailuvaellus kiertää lähimaastossa ja sisältää monipuolisia tehtäviä, mm. vesistön ylityksiä lautalla, ryhmätehtäviä ja suunnistusta. Lyhyempi vaellus kestää n. 4 tuntia. Pidempään vaellukseen (n. 6 tuntia) lisätään köydellä laskeutuminen kalliolta ja mahdollisuus avotulentekoon laavuilla.

  Värikuulapelit

  Värikuulapelit soveltuvat yli 12-vuotiaille, ja yhden pelin ryhmäkoko on maksimissaan 20 henkeä. Pelialue on kooltaan n. 50x100 m ja peliaika on n. 2 tuntia. Pakettiin kuuluu pelivälineet ja suojavarusteet sekä 150 kpl kuulia per pelaaja.

  Ryhmäharjoitteet

  Tehtävät järjestetään Saksalan pihapiirissä. 2-4 tunnin kestoisilla tehtävillä pyritään eheyttämään ja parantamaan ryhmän toimintaa ja yhteishenkeä erilaisten ongelmanratkaisutehtävien avulla. Harjoitteet soveltuvat yli 13-vuotiaille, ja niihin sopiva ryhmäkoko on vähintään 10 henkeä.

  Tunnetaitoharjoitteet

  Käytämme tunnetaitoharjoitteisiin Friends toimintamallia.

  Friends on kehitetty opettamaan lapsille ja nuorille tärkeitä taitoja ja menetelmiä, joiden avulla voivat käsitellä ahdistuneisuuden tunnetta.  Friends ohjelma perustuu kahteen oppimiskäsitykseen vertaisoppimiseen ja kokemukselliseen oppimiseen. Friends ohjelma on suunniteltu toteutettavaksi luonnollisessa ympäristössä (kuten koulu tai ohjattu vapaa-ajan toiminta). Ryhmäopetus on tehokasta, koska ihmiset oppivat parhaiten havainnoimalla ja auttamalla toisiaan, etenkin tosielämän tilanteissa.

  Suurin osa Friends ohjelmassa käytettävistä harjoituksista perustuu kokemukselliseen oppimiseen. Ohjelma rohkaisee osallistujia oppimaan omista ja toisten kokemuksista. Ohjelma kannustaa osallistujia ottamaan aktiivisesti osaa oppimiseen. Ohjelmassa korostetaan, että ryhmänohjaajalla ja ryhmän jäsenillä on arvokasta tietoa ja kokemusta, jota he tuovat ryhmään.

  Kosteikko

  Saksalan läheisyyteen on perustettu kosteikko, jonne Saksalan leirikeskuksen käyttäjät voivat sovitusti käydä.

  Kosteikko on hyvä päiväleirikohde tai siellä voi havainnoida elämää myös majoittumalla alueella olevaan laavuun. Ohjaajalla on riistakameran kuvaa alueelta, jota esitellään ennen kosteikkoretkeä.

  ”Kosteikko on yleisnimitys luontotyypeistä, jotka sijoittuvat kovanmaan ja avoveden välille. Kosteikkoja ovat esimerkiksi märät ja vettyneet matalat maa-alueet, matalat järvet ja merialueet, suot, tulvametsät ja virtaavat vedet.”

    

  Ruokailupalvelut

  Voit halutessasi tilata ruokailupalvelut suoraan Seikkailukeskukseen.

  Merja Hölttä / 044 562 5595 / catering.holtta@gmail.com / www.cateringholtta.fi