Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Ryhmätoiminta ja tapahtumat

Perhekeskustoimintaa Heinolassa keväällä 2020 (pdf)

Pienten lasten perheille

Tahdon en tahdo -ryhmä
Ryhmä on tarkoitettu 3-5 vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Aikuisten ryhmässä keskustellaan kasvatukseen liittyvistä teemoista ja lasten ryhmässä käsitellään samoja teemoja mm. leikin, liikunnan ja draaman kautta. Ryhmä kokoontuu viisi kertaa, ryhmien ohjaajina toimivat mm. perhetyöntekijät, päivähoidon työntekijät ja terveydenhoitajat. 

Hoivaa ja leiki - ryhmä
Ryhmä on tarkoitettu vauvaperheille. Se kokoontuu jo raskausaikana ja vauvan syntymän jälkeen. Ryhmää vetävät lapsiperhepalvelujen työntekijät. Lisätietoa näistä ryhmistä saat neuvolasta.

Kouluikäisille tai heidän perheilleen

Valokit -ryhmä
alakouluikäisille tytöille. Lisätietoja koulukuraattori Miia Salonen p. 044 797 6981

Tunnetaito -ryhmä
alakouluikäisille tytöille. Lisätietoja koulukuraattori Miia Salonen p. 044 797 6981

Ryhmä murrosikäisten vanhemmille
Ryhmässä on mahdollista jakaa vanhemmuuteen liittyviä asioita ja saada vinkkejä arkeen. Lisätietoa vastaava kuraattori Maarit Hilden ja psykiatrinen sairaanhoitaja Jaana Valtonen.

Lasten eroryhmä 7-11-vuotiaille
Ryhmän tavoitteena on auttaa lasta käsittelemään vanhempien eroa ja tukea lapsen kehitystä haaastavassa muutostilanteessa. Ryhmässä keskeistä on aikuisen johdolla tapahtuva asioiden jakaminen samassa tilanteessa olevien lastan kanssa leikin, kertomusten ja toiminnallisten harjoitusten kautta. Lisätietoja koulukuraattori Miia Salonen p. 044 797 6981

Auttaisiko puhuminen, kun parisuhde tai ero askarruttaa mieltä? Miten arki ja elämä sujuvat? Miten autan lasta, kun omatkin ajatukset ja tunteet myllertävät? Miten parisuhteen käy, jatkaako yhdessä vai ei? Parisuhde- ja erotyöntekijä, perheterapeutti Anne Meritie tavattavissa Tommola-talossa. Ajanvaraus p. 044 750 4555

Muut ryhmät ja tapahtumat

Isä-lapsi - illat Tommola-talossa
Käytössämme on perhekeskuksen lisäksi talon iso liikuntasali! Illat ovat rentoa yhdessä oloa lasten kanssa ja touhuta voi lasten ehdoilla. Teemoja illoissa ovat mm. "perhesirkustelu", musiikki ja nikkarointi. Viimeaikaisina yhteistyökumppaneina ovat olleet Heinolan Peliitat ja Heinolan latu ry.Tarkempia tietoja ohjelmasta voi lukea näiltä nettisivuilta lähempänä. Kutsu koskee isien lisäksi myös vaareja, pappoja, kummeja, ystäviä jne.

Parisuhdekurssi Tahdolla ja Taidolla
Seuraavan parisuhdekurssin ajankohta on vielä auki. Kiinnostuksesta osallistumiseen voi ilmoittaa esim. perhekeskuksen työntekijöille tai neuvolassa. Kurssilla jutellaan asioista erilaisten tehtävien äärellä. Henkilökohtainen työskentely tapahtuu vain oman kumppanin kanssa.