Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
12.07.2019

Roskienkeruuvene Roska-Roope esittäytyy Heinolan satamassa 15.7.

Roskienkeruuvene Roska-Roope

Vesilläliikkujien ympäristöjärjestö Pidä Saaristo Siistinä ry tuo uuden roskienkeruuveneensä Järvi-Suomen kiertueelle heinäkuun puolivälissä. Sen avulla kerätään vesistöjen pintaroskaa ja halutaan kiinnittää huomio roskaantumisongelmaan.

Roska-Roope vierailee Heinolan satamassa 15.7. kello 14 - 17 ja Lahdessa 16.7. kello 11 – 15.                                            

Pidä Saaristo Siistinä ry. lanseerasi roskienkeruuveneen keväällä 50-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi. Konkreettisen roskien keräämisen lisäksi veneen tarkoitus on kiinnittää huomiota vesistöjen roskaantumisongelmaan laajemminkin ja muistuttaa, että mikään roska ei kuulu luontoon. Vene on itsessään ympäristöystävällinen, sillä se kulkee sähkömoottorien voimin ja saa pääosin virtansa katolla olevista aurinkopaneeleista.

Kiertueen aikana jäsenet, yhteistyökumppanit ja toimittajat sekä muut aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan Roska-Roopeen. Pyydämme kuitenkin huomioimaan, että veneen liikkuminen on hyvin keliriippuvaista.

Roska-Roopea kipparoi Saimaan huoltoaluksen entinen kippari Jukka Innanen. Roskienkeruuveneen kyytiin on myös mahdollista päästä, mutta siitä kannattaa sopia etukäteen Roska-Roopella mukana matkaavan PSS ry:n pääsihteerin Aija Kasken kanssa (p. 040 528 7145).

Roska-Roopea ovat olleet tukemassa Viking Line, Weisell-säätiö, Lähitapiola sekä Turun ja Helsingin kaupungit yhteisen Itämerihaasteensa hengessä. Lisäksi Astrum Vene Oy tarjoaa auton Roska-Roopen kuljettamiseen trailerilla.

 

Heinolan satama on ympäristöystävällinen


Heinolan satama on ainoana Päijät-Hämeessä hyväksytty suomalaisille venesatamille suunniteltuun ympäristöohjelmaan. Roope-satamissa veneilijä voi olla varma, että sataman ympäristö- ja turvallisuusasiat ovat kunnossa. Roope-sataman tunnistaa muun muassa salossa liehuvasta Roope-satamalipusta.

 

Lisätiedot:

Helka Sillfors
Heinolan kaupungin ympäristöpäällikkö
0500 918 597
ymparisto(at)heinola.fi

Aija Kaski
pääsihteeri, Pidä Saaristo Siistinä ry
040 528 7145
aija.kaski(at)pssry.fi

 

Kategoria: Ympäristö Tapahtumat