Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Röntgen

Kuvantamisessa eli röntgenissä otetaan keuhko- ja luukuvia. Tämän lisäksi suoritetaan ultraäänitutkimuksia. Mammografiat ja rintarauhasten ultraäänet on keskitetty PHKS:aan ja OPG-kuvauksia tehdään Reumantien hammashoitolassa.

Tutkimukseen tarvittavan lähetteen saa terveyskeskuslääkäriltä tai sairaalan erikoislääkäriltä.

Yksityislääkärin lähetteellä tehtävät tutkimukset ovat maksullisia. Niistä saa laskun kotiosoitteeseen.

Huom! Vain ortopedin kontrolliin tulevat saavat kuvausajan postissa. Kaikkien muiden Heinolan lääkäreiden kanssa asioineiden täytyy varata se itse. Perumattomista ultraääniajoista peritään sakkomaksu. Ultraäänikontrolliin tulevien täytyy varata aika noin kuukausi etukäteen, mutta röntgenkontrolliin riittää viikon varoaika.

Röntgentutkimukseen voi tulla aikaa etukäteen varaamatta, jos sillä on kiire ja lääkärin täytyy nähdä kuvat heti tutkimuksen jälkeen. Esimerkiksi murtuma- ja keuhkotautiepäilyt kuvataan päivystyksellisesti. Kiireettömät, pitkällisen vaivan aiheuttamat tutkimukset tehdään ajanvarauksella.

Toimimme PHHYKY:n alaisuudessa, mutta PHKS:n lähetteet eivät pääsääntöisesti kelpaa meillä. Esimerkiksi Akuutissa asioineet ja meille kontrollitutkimuksiin tulevat joutuvat ensin itse hankkimaan lähetteen soittamalla hoidon tarpeen arvion puhelinnumeroon 03 849 4388. Poikkeuksena ovat PHKS:n poliklinikoiden heinolalaiset asiakkaat, jotka saavat erikseen luvan käydä meillä kontrollikuvissa. Yleensä he saavat myös ajan meille poliklinikaltaan.

Kaikkien kuvantamisessa asioivien tulee ilmoittautua röntgenin luukulla henkilöllisyystodistuksen (myös ajo- tai kelakortti käy) kanssa. Tämä koskee myös ajan varanneita. Toisin kuin viereisessä laboratoriossa, tutkimusten valmistelu vaatii raskaiden laitteiden ja välineiden siirtelyä ja emme mielellämme kutsu tutkimuksiin asiakkaita, jotka eivät sitten olekaan paikalla.

Lisätietoja: PHHYKY Kuvantamispalvelut