Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Ravirata

Heinolan Ravirata sijaitsee Urheilupuiston välittömässä läheisyydessä (Mustanportinkatu 19a).

Nimestään huolimatta Ravirata on paljon muutakin kuin perinteinen ravirata.

Paikallisravit Heinolan Hevosyhdistys ry on järjestänyt elokuussa. Muina aikoina Ravirata on toiminut eri lajien harjoitus- ja kilpapaikkana sekä laajaa kenttätilaa vaativien tapahtumien tapahtumapaikkana.

Raviradalla on kesäisin omat vuorot eri harrastajaryhmille. 

Raviradan vuorot tästä

Koiraharrastuspaikka

Heinolan Palvelus- ja Seurakoira ry (HPSK) sekä Itä-Hämeen Nuuskut ry järjestävät Raviradalla koirien tottelevaisuuskoulutusta ja koirien agilityä (HPSK) omilla vakioharjoitusvuoroillaan.

Tapahtumapaikka

Vakioharjoitusvuorojen lisäksi Ravirata on suosittu tapahtumien ja kilpailujen järjestämispaikka. Kahden hehtaarin suuruinen tasainen hiekkakenttä sopii mm. sirkusten, koiranäyttelyiden ja muiden tilaa tarvitsevien tapahtumien järjestämispaikaksi lumettomana aikana.

Talviaikana Raviradalla järjestetään hiihtokilpailuja (Heinolan Isku ry), hiihtokouluja ja –tapahtumia. Raviradalla ja sen yhteydessä olevalla Latumajalla (Heinolan Latu ry) järjestetään myös laskiais- ja muita talvitapahtumia.

Hiihtolatu

Talviaikana valaistulle, kilometrin pituiselle raviradalle tehdään ladut. Raviradalle ladut saadaan tehtyä ensimmäiseksi ja huonolumisimpinakin talvina.

Ravirata toimii myös ns. Urheilupuiston latujen lähtöpaikkana valaistuille kahden ja neljän kilometrin sekä valaisemattomille seitsemän ja yhdeksän kilometrin laduille.

Hiihtäjille paikoitusta myös Frisbeegolf radan P-alueella. 

Pulkkamäki

Raviradan ja Latumajan välissä on talviaikana liikuntapalvelujen ylläpitämä pulkkamäki.