Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
30.03.2020

Puutarhajätteet jäteasemalle tai haketettuna hyötykäyttöön

Puutarhan haravointijätteet kuuluvat jäteasemalle tai kompostiin.

Kaunis kevätsää houkuttelee puutarhan hoitoon. Puutarhajätteet otetaan jäteasemalla vastaan maksutta, kunhan risut ja pehmeät haravointijätteet tuodaan omina kuorminaan.

Puutarhajätteet voi myös kompostoida omassa pihassa. Kompostointia varten tarvitset kompostikehikon tai -laatikon. Risut voi hakettaa ja käyttää katemateriaalina pihassa tai kompostoida haketettuna.

Muistathan, että risu- ja haravointijätteen hävittäminen polttamalla on asemakaava-alueilla aina kiellettyä. Sillä ei ole merkitystä, hävittääkö risuja nuotiossa vai pihagrillissä polttamalla. Juuri nyt on tuulisen ja kuivan sään takia maastopalovaroitus voimassa koko Päijät-Hämeessä. Siksi myös haja-asutusalueilla täytyy jättää risujätteet toistaiseksi polttamatta.

Heinolan jäteasema palvelee osoitteessa Pikijärventie 167 ma, ke ja pe klo 12–18 sekä parittomien viikkojen lauantaina klo 10-14 (11.4. alkaen).

Jäteasemalla käydessäsi huomioithan muut kävijät esimerkiksi antamalla tilaa asiointiin. Käteisen rahan sijasta jäteasema toivoo jätemaksujen suorittamista kortilla. Sairaana tai karanteenissa ollessa ei saa asioda jäteasemalla lainkaan. Muista pestä kädet.

Lisätietoja:

Heinolan jäteasema, www.phj.fi/jateasema/heinola

Päijät-Hämeen jätehuoltomääräykset, https://www.lahti.fi/palvelut/asuminen/jatehuolto

PHJ:n tiedote koronavirustilanteesta, www.phj.fi

Ajantasainen tieto maastopalovaroituksista, www.ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset

Kategoria: