Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Potilastiedon arkisto ja Omakanta

Potilastiedon arkisto on valtakunnallinen arkistopalvelu, jonne terveydenhuollon palveluiden antajat tallentavat potilaidensa hoitotietoja tietoturvallisesti. Heinolan sosiaali- ja terveystoimi on liittynyt Potilastiedon arkistoon 4.10.2014. Kaikki potilastiedot eivät vielä kuitenkaan tallennu arkistoon.

Potilastiedon arkistoja voivat käyttää ne terveydenhuollon palvelujan antajat, jotka ovat tallentaneet tietoja arkistoon. Tietojen luovuttaminen muille terveydenhuollon palvelujen antajille edellyttää potilaan antamaa suostumusta

Potilastiedon arkistossa olevia terveystietoja pääsee katsomaan Omakanta-palvelussa.

Omakanta-palvelu (www.omakanta.fi) on henkilökohtainen palvelu, jonne kirjaudutaan:

  • pankkitunnuksilla
  • sähköisellä henkilökortilla tai
  • mobiilivarmenteella

Omakanta-palvelussa kansalainen näkee esim. lääkäreiden ja hoitajien vastaanotoilla tallenetut tekstit. Osastohoitojaksoilta tallentuvat hoitojakson väli- ja loppuarviointitekstit. Nähtävillä on myös diagnoosit, toimenpiteet, kriittiset riskitiedot ja lääkitystiedot sekä laboratorio- ja röntgenvastaukset.

Myös alle 10-vuotiaan lapsen huoltajat pääsevät katsomaan lastensa tietoja.

Palvelussa voi kuitata lukeneesi Potilastiedon arkiston informaation sekä asettaa suostumuksia ja kieltoja omien potilastietojesi käyttämisestä eri terveydenhuollon yksiköissä.

Omakanta-palvelussa on myös mahdollista tallentaa hoitotahdo ja elinluovutustahto. Suosittelemme, että tulostat tahdonilmaisusi ja toimitat ne terveydenhuoltoon.

Sivua päivitetään