Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
24.11.2020

PHHYKYn alue on siirtynyt kiihtymisvaiheeseen, Lahti lähestyy leviämisvaihetta – lue päivitetyt ohjeistukset

Koko Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alue on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen, ja Lahti lähestyy leviämisvaihetta. Yhtymä suosittaa sen vuoksi uusia tiukempia rajoitustoimenpiteitä. Rajoitukset ovat voimassa heti, ja kestävät tämänhetkisen arvion mukaan 14.12.2020 asti.

Phhykyn uudet alueelliset suositukset ja rajoitukset


Tilanteen seuranta

Vaikeutuneen epidemiatilanteen vuoksi yhtymä siirtyy tiedottamaan koronatilanteesta joka arkipäivä. Tilannekuva julkaistaan arkisin kello 12 yhtymän verkkosivuilla: Koronavirus. Lisäksi yhtymä tiedottaa erikseen, jos epidemiatilanteessa tapahtuu merkittäviä muutoksia tai on tarpeen tavoittaa esimerkiksi joukkoaltistumisiin liittyen ihmisiä, joiden henkilöys ei ole tiedossa.  


Tilannekuva 24.11.2020:

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa eilisen jälkeen. Testivastausten valmistumisessa on ollut viivettä, mikä selittää aiempia päiviä matalamman positiivisten määrän. Sairaalahoidossa on neljä Covid-19-tautiin sairastunutta potilasta, joista kaksi on tehohoidossa. Yhteensä varmistettuja koronavirustartuntoja on todettu epidemian aikana yhtymän alueella 489, ja koronavirusnäytteitä on otettu kaikkiaan lähes 46 000.  

Koko yhtymän alue on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa, ja Lahti lähestyy leviämisvaihetta. Viime viikon tartunnoista tartunnanlähde oli selvillä 42 prosentilla. Alueella oli viime viikon aikana yli 30 joukkoaltistustilannetta. 

Kategoria: