Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Perhepäivähoito

Kunnallinen perhepäivähoitaja on Heinolan kaupungin palveluksessa. Hoitopaikkana on hoitajan oma koti. Perhepäivähoito on 1 -5-vuotiaiden lasten yksilöllistä hoitoa pienryhmässä. Perhepäivähoitaja ammattina.

Perhepäivähoidossa noudatetaan samoja kasvatus- ja opetustavoitteita kuin päiväkoti- ja ryhmäperhepäiväkodissa. Ryhmän ikärakenne rytmittää sekä päivän kulkua että toiminnan sisältöä.

Hyvien tapojen ja ruokailutottumusten opettelemista, satuja, leikkiä, liikuntaa ja tapahtumia vuorovaikutuksessa lapsen huoltajien ja lähipäiväkodin kanssa. Retket lähiympäristöön ja leikkihetket ulkoilualueilla muiden perhepäivähoitolasten kanssa ovat arjen toimintaa.

Perhepäivähoitokodeissa voidaan hoitaa lapsia, joiden hoitoaika ajoittuu pääsääntöisesti klo 6 - 17 välille.

Vastuut

Koko kaupungin perhepäivähoidon kehitys-, yhteistyö- ja koulutustoimintaa koordinoi Kettukallion varhaiskasvatuspalveluista vastaava päiväkodin johtaja.

Perhepäivähoidon esimiesten yhteystiedot palvelualueittain löydät Varhaiskasvatuspaikkana perhepäiväkoti -liitteestä.

Perhepäivähoitokodit Heinolassa

Perhepäivähoitokoteja on 10 koko kaupungin alueella; Kirkonkylän alueella 1, Keskustan Mustikkahaan alueella 4, Tommolassa 1, Jyrängössä 3  ja Vierumäellä 1 hoitaja.

Perhepäiväkodeissa toimintaa ohjaa Heinolan yleinen varhaiskasvatussuunnitelma, jonka pääset lukemaan tästä. Muita käytännön ohjeita ja tietoa löydät Varhaiskasvatuspaikkana perhepäiväkoti -liitteestä. Sekä sivujen yleistä varhaiskasvatuksessa, päiväkodit ja ajankohtaista sekä varhaiskasvatukseen hakeminen sivuilta katseltavissa olevilta videoilta.