Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
19.08.2019

Perheitä etsitään kestävän elämäntavan kokeiluun

1,5 asteen elämäntapa

Päijät-Hämeen liitto ja Heinola etsivät kotitalouksia kestävän elämäntavan kokeiluun. Kokeilujakso kestää kolme kuukautta marras-tammikuussa ja sen aikana osallistuvat perheet saavat tietoa nykyisestä hiilijalanjäljestään sekä neuvoja ja vertaistukea sen pienentämiseen.

Perhe voi olla yksi-, kaksi- tai monihenkinen ja asua kaupungissa tai maaseudulla. Hiilijalanjälkeen voi vaikuttaa esim. energiaratkaisuilla, ruokavalinnoilla sekä kestävää liikkumista suosimalla.

Kokeilu on osa ympäristöministeriön tukemaa 1,5 asteen kunta -hanketta. Kestävän elämäntavan kokeilun avulla kerätään samalla tietoa siitä, miten hyvin kunnat ja kaupungit tällä hetkellä mahdollistavat kestävän elämäntavan. Hankkeessa myös haastetaan osallistuvien kuntien johto ja kunnanvaltuustot julkiseen elämäntapatestiin. 

Ilmoittautuminen kokeiluun on avoinna 19.8-8.9.2019. Kotitalouksien lisäksi hankkeeseen toivotaan mukaan yrityksiä, jotka tarjoavat kestäviä ratkaisuja esim. asumiseen, liikkumiseen tai kuluttamiseen. Kotitalouksien hakulomake löytyy Päijät-Hämeen liiton kotisivuilta: http://www.paijat-hame.fi/tehtavat/liiton-tehtavat/ilmasto/15-asteen-kunta/

Lisätietoja:
Ilmastoasiantuntija Maarit Virtanen
Päijät-Hämeen liitto
etunimi.sukunimi(at)paijat-hame.fi
044 077 3272

Kategoria: Ympäristö