Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Palveluasuminen

Heinolan kaupungilla on tarjolla palveluasumista ikäihmisille seuraavissa omissa asumispalveluyksiköissä:

  • Asumispalveluyksikkö Mäntylä  
  • Palvelukeskus Hopeasilta

Lisäksi Heinolan kaupungilla on ostopalvelusopimus Jyränkölän Setlementti ry:n kanssa Tammikodin 30 tehostetun palveluasumisen paikan osalta. Heinolan kaupungilla on käytössä lisäksi laajennetun tuetun asumisen sekä tehostetun palveluasumisen palvelusetelit, joilla ikääntyneiden ympärivuorokautiset asumispalvelut on mahdollista järjestää.

Tutustu tarkemmin kohteisiin oheisista linkeistä.

Asiakkaan sijoittuminen ja haku hoivapaikkoihin

Asiakkaan kotona asumisen jatkuvuutta arvioidaan ensin arviointijaksolla kotona tai palveluasumisyksikössä. Mikäli moniammatillisen arvioinnin perusteella todetaan, että asiakas tarvitsee ympärivuorokautista hoivaa asumispalveluissa, ohjataan asiakasta tai omaisia asumispalveluhakemuksen tekemisessä. Hakemus ympärivuorokautisiin asumispalveluihin toimitetaan ikääntyneiden asiakasohjaukseen Terveystuvalle.

Asiakkaan sijoittaminen asumispalveluihin tapahtuu SAS (Selvitä-Arvioi-Sijoita) -palveluohjauksen toimesta. SAS-palveluohjaaja koordinoi asiakkaan sijoittumista sopivaan asumispalveluun. SAS-päätökset pohjautuvat  sosiaali- ja terveyslautakunnan hyväksymiin asumispalvelukriteereihin.

Lähtökohtana kaikkiin yksiköihin sijoittamiselle on, että kaikki mahdolliset kotona asumista tukevat palvelut on käytetty ja arvioitu.

Myös omaisten, yksityisten palvelun tuottajien ja vapaaehtoistyön palvelumahdollisuudet tulee olla kartoitettuna ja käytössä.

Lisätietoja hoivapaikkoihin hakemisesta löydät tästä.

Hakemus vanhusten hoivapaikkoihin (24h) sekä hakemuksen liitteenä toimitettava tuloselvityslomake löytyvät ohesta liitteenä.

Lisätietoja tehostetun palveluasumisen asiakasmaksusta löydät tästä.

Asumispalveluyksiköiden sosiaaliohjaaja

Sosiaaliohjaaja neuvoo ja auttaa Heinolan kaupungin asumispalveluyksiköiden asiakkaita erilaisissa taloudellisissa ja sosiaalisissa asioissa.

Sosiaaliohjaajan tavoittaa arkisin klo 9-10


Mäntylän yksikkö Henna Kuisma p. 0445871498
Hopeasillan yksikkö Titta Valta p. 0447694214