Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
 • Ilmakuva Heinolasta. Kuva: Sami Soljansaari, Heinolan kaupunki.
 • Heinolan opaskartta. Kuva: Jaana Martikainen, Heinolan kaupunki.

  Paikkatiedot ja kartat

  Kaupungin paikkatietoaineistoja ylläpidetään kiinteistö- ja mittausyksikössä. Palvelemme erityisesti alueiden käytön ja rakentamisen suunnittelua tuottamalla paikkatietopalveluita ja ylläpitämällä erilaisia karttoja.

  Teemme yhteistyötä myös kaupungin muiden toimialojen kanssa. Sijaintitiedoilla on tärkeä rooli esimerkiksi kiinteistönmuodostuksessa, maankäytön suunnittelussa, erilaisten verkkojen ja verkostojen suunnittelussa sekä kouluikäisiä, väestöjakaumia tai ympäristön tilaa esitettäessä.

  Karttatuotteet

  Heinolan kaupungin karttatuotteita ovat mm. kiinteistörekisterikartta, asemakaavan pohjakartta, virastokartta ja opaskartta. Lisäksi kiinteistö- ja mittausyksikkö ylläpitää kaupungin internetsivujen karttapalvelua. Lisätietoja antavat ja tilauksia vastaanottavat yhteyshenkilöt.

  Heinolan paikkatietoaineistojen ja karttojen koordinaattijärjestelmä on ETRS-GK26 ja korkeusjärjestelmä N2000. Tietoa kaupungin käyttämästä korkeusjärjestelmästä oheisessa liitteessä vasemmalla.

  Kaupunki luovuttaa aineistojaan myös ulkopuolisille ja myöntää julkaisulupia omiin aineistoihinsa.

  Kartta- ja paikkatietoaineistoa on saatavana joko perinteisinä paperikarttoina tai yleisimmissä tiedostoformaateissa digitaalista käyttöä ja jatkojalostusta varten.

  Karttapalvelumme aineisto on käytettävissä myös WMS-rajapintapalvelusta: http://kartta.heinola.fi/TeklaOGCWeb/WMS.ashx

  Aineistoa käytettäessä tulee aina olla kaupungin julkaisulupa.

  Aineistoista ja luvista peritään voimassaolevan taksan mukainen maksu.