Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
07.12.2018

Paason Pojat ry ja Seppo Rautiainen palkittiin Heinola-mitaleilla itsenäisyyspäivänä

Paason poikien kiitospuhe, Pekka Rautkoski

Heinola-mitalistit palkittiin jälleen perinteiseen tapaan kaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa. Palkitut ovat tänä vuonna erityisesti urheilutoiminnassa ansioituneet Paason Pojat ry ja Seppo Rautiainen.

Urheiluseura Paason Pojat ry täyttää tänä vuonna 70-vuotta. Seura perustettiin Heinolan Iskun kyläjaostona 17.5.1948. Seuran johtokunnassa on toiminut n. 130 eri henkilöä. Jäseniä on enimmillään ollut 80-luvulla 133. Oman urheilukentän seura sai vuonna 1970. Ennen sitä kilpailuja järjestettiin tanssilavalla, juoksut 5-tiellä ja hiihtokilpailut koulun laduilla. Seuran päälajit ovat olleet hiihto talvella ja yleisurheilu kesällä. Seura on järjestänyt aktiivisesti myös kuntotapahtumia. Yksittäisenä merkittävänä liikuntatapahtumana on tunnettu Paason liikunnalliset kesäjuhlat. Viime vuosina urheiluseura on hoitanut myös kylätoimikunnan tehtäviä. Hiihtolatujen ylläpito on edelleen perinteikkään seuran tehtävänä.

Seppo Rautiainen tunnetaan Heinolan Latu ryn puheenjohtajana. Hän on syntyisin kuhmolainen, mutta asunut Heinolassa vuodesta 1973 alkaen. Heinolan Ladun jäsen hän on ollut vuodesta 1976. Hän on aktiivinen erilaisissa liikuntajärjestöissä ja retkeilytoiminnassa. Rautiainen on ollut järjestämässä seuran tapahtumia ja talkoita yhdessä seuran hallituksen kanssa. Hän on osallistunut Finlandia-hiihtoihin 32 vuotena ja Sulkavan soutuihin 18 kertaa. Rautiainen on ollut urheiluseuratoiminnan lisäksi myös kaupungin luottamushenkilönä, kirkkovaltuutettuna, käräjäoikeuden lautamiehenä ja Lions-klubitoiminnassa.

Kategoria: