Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Opettajille ja varhaiskasvattajille

Tältä sivulta löydät lisätietoa museon palveluista kouluille ja päiväkodeille.

TAPAHTUMIA

Heinolan mestarit  22.9.2019 asti Heinolan taidemuseo                                                                     

Heinolan kaupunki täyttää tänä vuonna 180 vuotta ja sen kunniaksi muistelemme taidemuseossa sen menneisyyttä kuvataiteen välityksellä.

HUOM! Jatkoimme näyttelyaikaa 22.9.asti. Siis kipin kapin taidemuseolle!!! Näyttelyä voi hyödyntää niin kuviksessa kuin historian, äidinkielen tai yltin tunneilla. Näyttelykäyntiin on yhdistettävissä Seinättömän museon Vanha Heinola-kävelykierros. Siihen ei tarvita erillistä sovellusta, vaan puhelimella tai tabletilla mennään nettiin osoitteeseen: https://www.tarinasoitin.fi/vanhaheinola

Vierailu on edelleen ryhmillenne ilmaista. Halutessanne saatte pienen näyttelyesittelyn kaupan päälle. Etukäteen varaamalla voitte tulla myös aamupäivällä tai maanantaisin, vaikka museo olisikin muuten suljettu. Varaukset: 050 3221179 (Sirpa Juuti), museo@heinola.fi

 

Näyttelystä:

Vanhimmat suomalaista maisemaa kuvanneet maalaukset ovat Nils Schillmarkin kaksi Heinola-aihetta vuodelta 1787. Laajemmin kaupunkimme pääsi taiteilijoiden kankaille vasta 1900-luvun alkupuolella. Näyttelymme taiteilijoista valtaosa vaikutti 1910-30-luvuilla. Poikkeuksen tekevät Tatjana von Schwanck-Väänänen ja Toivo Väänänen, joiden aktiivikausi alkoi toisen maailmansodan jälkeen. Heille omistetaan kokonainen huone. Esillä on maalausten lisäksi myös luonnoksia, matkakuvauksia, grafiikan laattoja yms.

 

Pääosa näyttelyn teoksista on taidemuseon omasta kokoelmasta. Kymmenkunta teosta on lainattu yksityisiltä omistajilta. Heinola-aiheet ja paikkakunnalta kotoisin olevien taiteilijoiden teokset kuuluvat keskeisinä Heinolan taidemuseon tallennusohjelmaan.

 
 

Retkeile Lääninkivalteri Aschanin taloon

 

Heinolan maaherran residenssin ajan elämästä kertova Lääninkivalteri Aschanin talo (Kauppakatu 3 B) on avoinna koululaisille tilauksesta ympäri vuoden.

Varaa opastus tai itsenäinen tutustumiskäynti!

 

Tiedustelut: museo@heinola.fi