Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
24.08.2020

Ohje hengitystieinfektio-oireisten lasten huoltajille

26.8.2020:

THL:n päivitetty ohje lapsiperheille: Jos oireilu on hyvin lievää, eikä lapsi tiettävästi ole altistunut varmistetulle koronavirustapaukselle eikä perheestä kukaan ole matkaillut edeltävän 14 vrk aikana, oireita voi seurata kotona ilman testaamista.

Lue lisää THL:n sivuilta24.8.2020:

Lapsilla COVID-19 –infektion oireet ilmenevät yleensä lievinä flunssan kaltaisina oireina: nuha, yskä, kuume tai kurkkukipu. Joillakin lapsilla saattaa esiintyä myös vatsaoireita.

Selvästi oireisen lapsen ei pidä olla päivähoidossa tai koulussa. Vaikka oman lapsen oireiden ajateltaisiinkin olevan erittäin epätodennäköisesti COVID-infektiosta johtuvia, voi oireinen lapsi tartuttaa mitä tahansa sairastamaansa hengitystieinfektioita eteenpäin. Silloin koulun tai päivähoitopaikan ongelmat moninkertaistuvat muidenkin sairastuessa.

Mikäli lapselle ilmaantuu lieviäkin COVID-19 –infektioon sopivia oireita, tulee lapselle järjestää COVID-näytteenottoaika soittamalla 116 117 numeroon. Mikäli testi osoittautuu positiiviseksi, tehdään tartunnanjäljitys ja mahdollisten altistuneiden kartoitus.

Koronatestin ollessa negatiivinen tai jos koronatestiä ei otettu, voi kouluun/päivähoitoon palata, kun joku seuraavista toteutuu:

1. Lapsi on ollut oireeton yli 24-48 tuntia
2. Oireet ovat lievittyneet ja oireiden alusta on kulunut yli 7 vrk.

Mikäli oireet alkavat tai pahenevat uudestaan, tulee koronatesti uusia.

Kategoria: Yleinen Sosiaali- ja terveyspalvelut