Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
17.12.2018

Nuorten tulkinta heinolalaisesta kulttuuriperinnöstä - uusi mobiilireitti avattu

Maisema rantapuistosta

Ryhmä Lyseonmäen koulun oppilaita on tehnyt syksyn aikana kuvataiteen oppitunnilla opettaja Anne Isosompin ohjauksessa ja yhteistyössä Heinolan museoiden kanssa omia tulkintojaan Kävelyretkiä vanhaan Heinolan -reitistä. (https://tarinasoitin.fi/vanhaheinola/). Mobiilireitin avajaisia vietetään Taidemuseolla (Kauppakatu 4) torstaina 20.12. klo 13.30 alkaen. Valokuvaamalla, piirtämällä ja maalaamalla kuvitettu reitti Kävelyretki nuorten Heinolaan (https://tarinasoitin.fi/hei) on kenen tahansa nähtävissä mobiilisti internetyhteydellä varustetulla laitteella.

Mobiilireitti syntyi osana Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran ja Suomen museoliiton yhdessä koordinoimaa valtakunnallista Mobiilireittejä kulttuuriperintöön -hanketta, joka käynnistyi tammikuussa 2018. Se on yksi Kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden 2018 hankkeista ja sitä on rahoittanut Museovirasto. Mukana on 10 museota ympäri Suomea ja reittejä hankkeessa syntyy yhteensä 11. Hankkeessa lapset ja nuoret suunnittelevat yhteistyössä museoiden kanssa mobiilireittejä lähiympäristöönsä tai vaikka museon näyttelyyn liittyen. Mobiilireitit voivat liittyä historiaan, kulttuuriperintöön, taiteeseen tai muuhun yhdessä sovittuun teemakokonaisuuteen.

Hankkeen tavoitteena on tukea lasten ja nuorten osallisuutta kulttuuriperintöön, luoda uudenlaisia yhteistyön muotoja museoiden ja koulujen välille sekä tukea museoiden asemaa osana monipuolisia oppimisympäristöjä.  Mobiilireitit laaditaan mukana olevilla museoilla käytössä olevalle Seinätön museo -alustalle ja ne ovat valmistuttuaan kenen tahansa kiinnostuneen hyödynnettävissä.

Seinätön museo on ollut Heinolan museoiden käytössä jo toista vuotta. Nyt Lyseonmäen koulun nuorten tuottama mobiilireitti kulttuuriperintöön on ensimmäinen laatuaan palvelussa.

Kaikki hankkeessa syntyneet mobiilireitit löytyvät koottuna osoitteesta opimuseossa.fi.

Lisätietoja:

Evamaria Silvennoinen, hankepäällikkö, Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura
evamaria.silvennoinen@kulttuuriperintokasvatus.fi, p. 040 801 9069

Terhi Pietiläinen, Heinolan museot, museonjohtaja p. 044 5871 469

Anne Isosomppi, Lyseonmäen koulun kuvataideopettaja p. 050 540 8548

Kategoria: