Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Nuorten tieto- ja neuvontapalvelut

Heinolassa ei ole erillistä nuorten tieto- ja neuvontapalvelua, vaan jokaisen ohjaajan työnkuvaan kuuluvat nuorten tieto- ja neuvontapalvelut. Nuorten tieto-ja neuvontapalveluita saat siis jokaiselta nuorisotalolta sekä etsiviltä nuorisotyöntekijöiltä sekä nuorisotoimistosta.

Heinolan nuorisopalvelut ylläpitävät blogia, jonka kautta voi tiedustella ja ihmetellä nuoriin koskevia asioita.

Nuorisotyötä verkossa Nuori-X:llä

Nuori-X on Asikkalan, Hartolan, Heinolan, Hollolan, Hämeenkosken, Kärkölän, Lahden, Nastolan ja Orimattilan nuorten yhteinen tieto- ja neuvontapalvelu verkossa. Nuoret liikkuvat verkossa, ja siksi myös nuorisotyön tulee olla siellä läsnä. Lisäksi netissä annettavat neuvonta- ja tietopalvelut tavoittavat suuren osan nuorista tuoden tiedon ja keskustelumahdollisuuden myös haja-asutusalueiden nuorille.

Sivuston palveluihin kuuluu kysymys- vastaus -periaatteella toimiva Pulmakulma, jossa nuoret voivat esittää anonyymisti mieltään askarruttavia kysymyksiä. Vastaajina toimivat nuorisonohjaajat apunaan eri asiantuntijoista koostuva verkosto. Lisäksi sivusto sisältää seudullisen tapahtumakalenterin ja tietopankin, jossa on valmiiksi pureskeltua ja luotettavaa tietoa nuoren elämään liittyvistä asioista.