Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
 • Leiri käynnissä. Kuva: Jukka Venemies, Heinolan kaupunki.
 • Leiritoimintaa. Kuva: Jonna Seppänen, Heinolan kaupunki.
 • Leiritoimintaa. Kuva: Jonna Seppänen, Heinolan kaupunki.

  Nuorten leirit

  Seuraava leiri järjestetään talvilomalla Saksalan seikkailukeskuksessa 4-7 luokkalaisille 1.-3.3.2021. Tarkemmat tiedot vuoden 2021 alussa.

  Leiri- ja retkitoiminta on yksi nuorisotyön menetelmä. Leireille ja retkille osallistuminen kuuluu nuorisopalveluiden tavanomaisiin ja toistuviin tehtäviin.

  Leiri- ja retkitoiminta on kasvatuksellinen toimintajakso, jossa nuorten ja ohjaajien tiivis yhdessäolo on onnistuneen ryhmäprosessin olennainen osa. Leireillä ja retkillä ohjaajat ovat vastuussa mukana olevien nuorten turvallisuudesta ja ohjelman toteuttamisesta. Heinolalaiset ovat vakuutettu leirien ajaksi kaupungin toimesta.

  Nuorisopalvelut järjestävät talvi- kesä- ja syyslomalle leirejä ja retkiä yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa.

  Saksalan seikkailukeskuksessa järjestetään leirejä ympäri vuoden koulujen loma-aikoina. Vuoden 2019 leirien teemat ovat seikkailu ja luonto. Leirit kestävät 3-5 leirivuorokautta. Niitä järjestetään pääsääntöisesti 10-12 -vuotiaille sekä 12-15 -vuotiaille.

  Luvassa on myös 1-2-luokkalaisille suunnattuja päiväleirejä kesällä.

  Retkiä järjestetään nuorten toiveiden ja kysynnän mukaan laskettelukeskuksiin, kylpylöihin tai esim. teemapuistoihin.

  Leireistä ja retkistä ilmoitetaan Heinolan kaupungin nettisivujen Ajankohtaiset-osiossa, Heinolan nuortenblogissa sekä kaupungin facebook sivuilla.