Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
20.05.2020

Nuoret juhlivat kesäloman alkamista – turvaohjeet silti muistettava

rantapuisto

Koulut päättyvät 30.5. Koronavirustartuntojen ehkäiseminen on rajoittanut nuorten kokoontumisia ja kavereiden tapaamisia kuluneen kevään aikana. Vaikka varsinaisia kevätjuhlia ei pidetäkään, tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö nuoriso juhlisi koulujen päättymistä ja alkavaa kesälomaa. Rajoitus- ja turvallisuustoimet kuitenkin jatkuvat edelleen.

Kouluissa nuoria opastetaan pitämään turvavälejä ja välttämään porukoissa kokoontumisia. Vapaa-ajalla tilanne on toinen. Heinolassa nuorisolla on tapana kokoontua Rantapuistoon juhlimaan alkavaa kesälomaa. Myös ravirata on muodostunut nuorten kokoontumispaikaksi. Molemmissa kokoontuu hyvin eri-ikäisiä ihmisiä ja juhlimista voi olla monenlaista. Alaikäisten juhlimiseen ei tulisi kuulua päihteiden käyttö, mutta moni nuori kokeilee alkoholia ensimmäisen kerran juuri juhliessaan koulujen päättymistä.

Rantapuistoon on aiempina vuosina kokoontunut satapäin nuoria, osa päihtyneitä, osa ei. Päihtyneiden ihmisen käytös voi olla hallitsematonta ja vaaratilanteita voi muodostua, vaikka itse käyttäytyisikin hyvin. Kesäiltaa viettäessä turvavälit ja käsihygienia unohtuvat. Rantapuisto ei ole monestakaan näkökulmasta turvallinen paikka viettää koulujen päättymistä.

Nuorten parissa työskentelevät toivovat, että jokaisessa perheessä keskusteltaisiin koulujen päättymisestä oman lapsen tai nuoren kanssa: olisiko tänä keväänä järkevintä jäädä kotiin? Jos nuori lähtee viettämään iltaa ulos, pyydä häntä kertomaan kenen kanssa ja minne hän menee, sovi kotiintuloaika, pyydä vastaamaan puheluun tai viestiin illan aikana, ja opasta välttämään isoja ihmisporukoita sekä päihtyneitä ihmisiä. Muistuta samalla, että ulkoilureiteille ja kentille ei saa mennä mopoilla eikä autoilla.

Heinolassa koulujen päättäjäisviikonloppuna nuorison illanviettoa valvoo mm. nuorisopalveluiden työntekijöitä. Myös poliisi osallistuu illanvieton valvontaan. Poliisi puuttuu nuorten päihteiden käyttöön ja laatii tarvittaessa lastensuojeluilmoituksen.

 

Lisätietoja:

Virikkeellisen elämän palvelualuejohtaja Anne Hottola p. 050 595 1427

 

Kategoria: