Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Musiikkiopiston opetustarjonta

Opetustarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin. Toiminta painottuu lapsiin ja nuoriin, mutta myös aikuisiällä on mahdollista aloittaa musiikkiopinnot tai jatkaa soittoharrastusta. Lisätietoja tarjonnasta Musiikkiopistolta.

Musiikkileikkikoulu

Perhemuskarissa 3kk-1-vuoden ikäiset lapset musisoivat omissa ikäryhmissään yhdessä vanhempiensa kanssa syli- ja sormileikkejä laulaen, kehosoittimia soittaen ja musiikin mukana liikkuen. 2-6-vuotiaiden muskarissa kehitetään, eri ikäryhmät huomioon ottaen, erilaisia musiikillisia perusvalmiuksia leikin ja mielikuvituksen kautta.

KANTELE- ja UKULELERYHMÄT

Kantele- ja ukuleleryhmät on suunnattu 5-6-vuotiaille lapsille, jotka haluavat aloittaa soittoharrastuksen muskarimaailmassa 5-kielisen kanteleen tai ukuleleen keinoin. Kanteleen- ja ukuleleen soitto antaa hyvät perusteet myöhemmälle soittoharrastukselle.
Oppilaalla tulee olla oma 5-kielinen kantele.

Valmennusopetus/ Soitinvartit

Soitinvartteja omalla koululla tai musiikkiopistolla.(valittavana on monia eri soittimia)

Soitinopetus

Musiikin perus- ja syventävissä opinnoissa annetaan opetusta sekä musiikin harrastajille, että alan ammatteihin aikoville.

Opetusaineet ovat jousisoittimet, puhaltimet, piano, klassinen kitara, harmonikka, yksinlaulu, vapaa säestys, rummut, pop-jazz laulu, sähkökitara- ja basso, yhtyesoitto sekä bändipaja.

Opiskeluaika on aloittamisiästä ja soittimesta riippuen yleensä 5-10 vuotta. Keskeinen osa opetuksessa on yhteissoitolla. Opetus tähtää samalla esitysten tuottamiseen. Oppilaskonserttien ohella opiston oppilaat esiintyvät kymmenissä eri tilaisuuksissa.

Aikuisopinnot on tarkoitettu 20 vuotta täyttäneille opiskelijoille. Yläikärajaa opintoihin pääsemisessä ei ole. Opetuksen tavoitteet ja sisällöt ovat samat kuin laajan oppimäärän perus- ja syventävissä opinnoissa.

Tanssiopetus

Opetusalat ovat taaperotanssi (2-3-v), lastentanssi (4-7-v), nykytanssi, baletti, tanssitieto, aikuistanssi, kehonhuolto, luova tanssi sekä nuorten showjazztanssin alkeet. Tavotteena on tarjota tanssiharrastuksesta kiinnostuneille lapsille ja nuorille mahdollisuus monipuoliseen ja tavoitteelliseen tanssin opiskeluun sekä antaa valmiudet hakea alan ammattiopintoihin. Esiintymiset ovat oleellinen osa ryhmien toimintaa.

Ryhmien toteutuminen ja määrä voi vaihdella vuosittain ja lukukausittain, riippuen ilmoittautuneiden määrästä. 

Avoin linja (aikuisille / senioreille, ulkopaikkakuntalaisille): Avoin linja on tarkoitettu kaikenikäisille ja yli kuntarajojen. Opiskeltavat aineet ovat samat kuin opiston varsinaisessa opetuksessa.

Lisätietoa opetuksen sisällöistä ja kriteereistä löytyy opetussuunnitelmasta.