Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
 • Maaseutumaisemaa. Kuva: Sami Soljansaari, Heinolan kaupunki.
 • Maaseutu

  Heinola kuuluu Päijät-Hämeen maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueeseen, jota hallinnoi Asikkalan kunta.

  Yhteistoiminta-alueen tavoitteena on turvata alueen viljelijöille EU- ja kansallisten säädösten mukainen tukihakemusten käsittely ja maksaminen. Tehtäviin kuuluu myös muut maaseutuelinkeinoviranomaiselle annetut tehtävät, kuten satovahinko- ja petoeläinvahinkoasiat, eläinrekistereiden ylläpito ja hukkakauran torjunta.

  Maaseutuasiamiehenä toimii Asikkalan maaseutupäällikkö Pekka Niemelä. 

  Maataloustukien hakuasiat

  Tukihakemukset voidaan jättää suoraan maaseutuasiamiehelle tai mille tahansa yhteistoiminta-alueen toimipisteelle.

  Maataloustukia koskevat hakemukset.

  Investointitukia ja hankeasioita käsitellään Hämeen ELY-keskuksen maaseutuosastolla, josta saa myös lisätietoa asiaan liittyen.

  ProAgrian neuvojat laativat tarvittavat laskelmat ja suunnitelmat investointituki- ja lainahakemuksiin.

  Tärkeää!

  • Jos omistat yhdenkin lampaan, vuohen tai sian, sinun tulee rekisteröityä näiden pitäjiksi ja ilmoittaa eläinten pitopaikka lomakkeella 136. Koskee myös tilatunnuksettomia eläintenpitäjiä, joille luodaan asiakastunnus.

  • Hirvieläinvahinkoihin voi hakea korvausta ilmoittamalla maaseutuasiamiehelle heti vahingon tapahduttua (lomake 118 tai 148).

  • Jos kyseessä on kasvustolle aiheutunut vahinko, josta voi hakea korvausta, suoritetaan arviointi korajaamattomalle kasvustolle. Korvaushakemus edellyttää aina arviointikäynnin, vaikka kasvustossa ei olisi selvästi haittaavaa vahinkoa esim. laadullinen vaihnko. Laadulliset ja määrälliset vahingot ovat vaikeita havaita, joten viimeistään puintien alettua on poikkeavista havainnoista tehtävä ilmoitus maaseutuelinkeinoviranomaiselle, jotta käynti pystytään suorittamaan.

  • Viljelijöiden selailupalvelu VIPU. Viljelijöillä on mahdollisuus hakea käyttäjätunnuksia oman tilansa tietojen selailuun netissä. Palvelu on maksuton. Järjestelmän avulla voi jättää tukihakemukset sähköisesti.