Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
07.04.2018

Lusin koulun oppilaille opiskelutilat Kirkonkylän koululta

Lusin koulua kohtasi eilen suuri onnettomuus. Tulipalo tuhosi koko vanhan puolen koulurakennuksen. Kävimme tänään aamulla yhdessä koko koulun opetushenkilöstön kanssa hiljentymässä palaneen kouluosan raunioilla. Samalla katsastimme tilanteen palolta säästyneen koulun uuden puolen osalta. Savun haju uuden puolen tiloissa oli melkoisen voimakas, mutta muuten tilat näyttivät onneksi olevan pääsääntöisesti kunnossa.

Olemme välittömästi ryhtyneet laatimaan suunnitelmaa koulutyön jatkamiseksi. Nyt on selvää, että maanantaina koulutyö ei voi Lusin koululla jatkua. Savuvahinkoja kärsineet tilat on saatava tuuletettua ja puhdistettua, samoin palossa tuhoutunut vanha puoli vaatii varmasti erityistoimenpiteitä turvallisuuden ja raivaustöiden näkökulmasta. Tällä hetkellä säästyneet koulutilat ja koulun piha-alue eivät ole oppilaille turvallinen opiskeluympäristö. Jäämme odottamaan muiden viranomaisten toimenpiteitä ja lupaa omaan kouluun palaamiselle.

Tässä vaiheessa olemme laatineet seuraavan suunnitelman:

Oppilaille järjestetään väliaikaisesti korvaavat opiskelutilat Kirkonkylän koulun yhteydestä. Jokainen opetusryhmä saa oman luokkatilan koulusta. Tämä vaatii hieman erityisjärjestelyjä, mutta tällaisessa poikkeustilanteessa jokaisen pitää joustaa ja auttaa apua tarvitsevia. Toiminnan kannalta helpoin vaihtoehto on järjestää opetus jo olemassa olevissa koulutiloissa, jos ja kun niitä on kerran tarjolla. Haluamme yhdessä Lusin ja Kirkonkylän opetushenkilöstön kanssa järjestää jokaiselle lapselle mahdollisimman laadukasta ja toimivaa kouluarkea myös tässä valitettavassa poikkeustilanteessa.

Onneksi Kirkonkylän koulu kouluna ja myös oppilaat ja opetushenkilöstö ovat lapsille jollakin tavalla tuttuja aikaisemmista koulujen yhteisistä tapahtumista.

Pyrimme huomioimaan oppilaat ja heidän tarpeensa mahdollisimman hyvin. Tulipalo ja oman koulun tilapäinenkin menettäminen voi olla hyvin traumaattinen kokemus ja tästä syystä varaudumme järjestämään keskusteluapua oppilashuoltoverkoston kautta alkuviikon päiville koulupäivän yhteyteen. On hyvin tärkeätä, että lapset saavat purkaa ajatuksiaan kaikessa rauhassa omien turvallisten opettajien ja muiden oppilashuoltoverkoston ammattilaisten avulla.

Loppujen lopuksi meillä kaikilla on yhteinen tahtotila: Haluamme, että lapsilla on koulu ja heti, kun se vain on mahdollista, palaamme jatkamaan koulutyötä omalle Lusin koululle palolta säästyneisiin tiloihin. Toivottavasti se aika koittaa meille mahdollisimman pian.

Voimia, jaksamista, kärsivällisyyttä, ymmärrystä ja toivoa teille kaikille!

Ystävällisin terveisin

Jarkko Granqvist
Lusin koulun rehtori

Kategoria: