Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
11.02.2020

Lusin koulun korjausta suunnitellaan uudelta pohjalta

Lusin koulun vanha osa tuhoutui tulipalossa huhtikuussa 2018.

Heinolan valtuuston 16.12.2019 tekemä päätös koulujen ja päiväkotien palveluverkosta määritteli uuden pohjan Lusin koulun suunnittelulle. Päätöksen mukaan Lusin koulun tulipalossa säilynyt osa korjataan toimintakuntoiseksi, ja toimipisteessä säilyy 1. – 2. luokkien opetus sekä esikoulutoiminta. Lisäksi päätettiin, että Kirkonkylän koulun remontin jälkeen Lusin koulu lakkaa ja oppilaat sekä varhaiskasvatus siirtyvät Kirkonkylän kouluun.

Tämänhetkisen arvion mukaan Kirkonkylän koulu aloittaa uusissa tiloissaan elokuussa 2022. Lusin koulun korjaussuunnittelussa huomioidaan siis lyhyt, yhden tai mahdollisesti kahden vuoden toiminta-aika kouluna. Lusin säilyneeseen osaan saadaan sijoitettua tila lapsimäärän mukaiselle yhdelle perusopetusryhmälle. Teknisen työn tiloja ja välineitä ei ole järkevää toteuttaa ykkös-kakkosluokkalaisia varten.

Rakennuksen jatkokäyttö on vielä kysymysmerkki

Liikuntasalin käyttömahdollisuus myös koulutoiminnan poistuttua turvataan järjestämällä toimivat pukutilat. Toteutettavan lämmitysjärjestelmän valinnassa huomioidaan myös rakennuksen jatkokäyttö, vaikka siitä ei vielä ole olemassa päätöksiä. Rakennus ei tule säilymään kaupungin toimipisteenä, joten se pyrittäneen myymään käyttöaikataulujen varmistuttua.

Koulurakennukseen korjataan tilat myös päiväkotiryhmälle

Palolta säästyneessä koulurakennuksessa on paljon tiloja lapsimäärään nähden. Siksi sinne suunnitellaan ja korjataan tilat myös varhaiskasvatukselle. Näin esimerkiksi ruokapalveluja ei tarvitse järjestää pienelle käyttäjämäärälle kahteen eri rakennukseen.

Hyvinvointilautakunta on jo viime syyskuussa päättänyt, että Lusin päiväkotiryhmä Satulinna siirtyy koulun tiloihin. Samassa pihapiirissä oleva nk. Sininen talo vapautuu siis kaupungin käytöstä korjatun koulun käyttöönoton yhteydessä.

Tavoitteena toiminnan aloitus elokuussa 2021

Koulun ja varhaiskasvatuksen toiminnan näkökulmasta siirtyminen korjattuihin tiloihin kesken lukuvuoden ei ole tarkoituksenmukaista. Toiminnan kannalta tavoitteena koulurakennuksen käyttöönotolle pidetään siis elokuuta 2021.

Rakennus on nyt ylläpitotilassa

Liikuntasalia ei valitettavasti voida käyttää ennen kuin koko rakennuksen korjaustyöt ovat valmistuneet. Kysymys on käyttäjien turvallisuudesta, mistä kaupungin on omistajana kannettava vastuu.

Rakennusvalvonta on asettanut koko rakennuksen käyttökieltoon. Rakennusta pidetään toistaiseksi ns. ylläpitotilassa: sähköt ja valaistus puuttuvat, toimivia pukuhuonetiloja ei ole, ja käyttövesiliittymä on suljettu. Rakennuksen ylläpitolämmitystä hoidetaan nk. työmaasähköliittymällä. Lisäksi rakennukseen saatiin tulipalon jälkeen toimimaan ilmanvaihdon poistoilmakone. Se on ollut käynnissä koko ajan, jotta rakennuksen sisätilat tuulettuvat. Luvattoman kulkemisen estämiseksi ulko-oviin on vaihdettu lukitukset tulipalon jälkeen.

 

Lisätiedot:

Kiinteistöpäällikkö Jari Kuosa

puh. 044 797 6859

etunimi.sukunimi(a)heinola.fi

 

Koulutusjohtaja Pia Helander

puh. 050 556 5934

etunimi.sukunimi(a)heinola.fi

Kategoria: Opetus ja koulutus