Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
03.07.2017

Lukion arkkitehtuurikilpailun ehdotukset saapuneet

”Huippu”, ”Notski”, ”Raami” ja ”Tintin”. Jokin näillä nimimerkillä jätetyistä arkkitehtuurikilpailun ehdotuksista valitaan pohjaksi Heinolan uuden lukion jatkosuunnittelulle. Kilpailu on järjestetty kutsukilpailuna neljälle työryhmälle. Työryhmiksi valittiin keväällä 23 osallistumishakemuksen joukosta Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy, Playa Arkkitehdit Oy, Arkkitehtitoimisto Esa Ruskeepää Oy ja Verstas Arkkitehdit Oy.

Palkintolautakunta on kokoontunut ensimmäisen kerran kilpailuehdotusten äärelle ja todennut niiden täyttävän kilpailutyölle asetetut vaatimukset. Kilpailun saldo luo hyvät edellytykset terveen, monikäyttöisen ja korkeatasoisen rakennuksen toteuttamiselle Heinolan uusiutuvaan palveluverkkoon. Keskeisesti sijoittuva rakennus tulee palvelemaan monipuolisesti myös kaupungin uusina kulttuuri- ja nuorisotiloina. Ehdotuksissa on kehittämiskelpoisia ideoita auditorion, liikuntasalin ja aulatilojen muunneltavuudesta suurempienkin yleisötilaisuuksien tarpeisiin.

Palkintolautakunta jatkaa ehdotusten arviointia. Voittajatyö pyritään julkistamaan elokuun aikana. Siihen saakka työskentely tapahtuu kilpailusalaisuuden piirissä, eli töitä voivat tarkastella vain palkintolautakunta ja tietyt ulkopuoliset asiantuntijat. Nimimerkkikuoret avataan, kun voittajatyö on valittu. Kilpailu järjestetään yhteistyössä Suomen arkkitehtiliitto SAFAn kanssa.

Lisätietoja

Kaavoitusarkkitehti
Katri Kuivalainen
044 769 4370
katri.kuivalainen@heinola.fi

Kategoria: