Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Liikuntaneuvonta asiakkaille

Mitä on liikuntaneuvonta?

Maksuton liikuntaneuvontan tarjoaa tukea arjessa jaksamiseen ja hyvinvointiin sekä saat tietoa kuntasi liikuntamahdollisuuksista. Tavoitteena on edistää terveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Líikuntaneuvojan kanssa keskustellaan tarpeesi mukaan sopivan liikkumisen aloittamisesta turvallisesti, sekä uni- ja ravitsemustottumuksista. Liikuntaneuvoja auttaa sinua etenemään pienin askelin ja kulkee kanssasi yhteisellä matkalla. 

Kenelle palvelu sopii?

Liikuntaneuvonta on tarkoitettu sinulle, joka tarvitset tukea aloittaakksesi terveellisimmän ja liikunnallisemman elämäntavan. Liikuntaneuvonta on palvelua kaikenikäisille.

Miten pääsen liikuntaneuvojalle?

Liikuntaneuvojalle voit varata ajan kaupungin terveyskeskuksen ajanvarauksesta puh. 03 849 4388 (klo 13-14) tai pyytää lähetteen liikuntaneuvojalle käydessäsi vastaanotolla lääkärin, sairaanhoitajan, fysioterapeutin tai ravintoterapeutin luona. Liikuntaneuvonnan vastaanotto on tiistaisin klo 9-16 Heinolan terveyskeskuksessa B-ovi ja pohjakerros. Voit olla myös suoraan yhteydessä liikuntaneuvontaan sähköpostitse.

Tee itsellesi hyvää ja varaa aika liikuntaneuvojalle!

Matalan kynnyksen liikunnat

Lasten ja perheiden liikuntapalvelut sivustolle on koottu tietoa lasten ja perheiden matalan kynnyksen palveluista. www.heinola.fi/lapeli

Nuorten aikuisten palvelut sivulle on koottu tietoa matalan kynnyksen liikunnoista. www.heinola.fi/nuapa

Kunnossa Kaiken Ikää (KKI) yritysten ja työttömien liikuntapalvelut. www.heinola.fi/kki

Eläkeläisille liikuntaa ja soveltavaa liikuntaa tarvitseville. www.heinola.fi/soveli

Terveyskeskuksen 70+ kuntosali, liikuntabussi ja toimintakykyä edistävä omaehtoinen liikkuminen www.heinola.fi/ikaihmisten-liikunta

Liikuntapalvelun kuntosalit www.heinola.fi/kuntosalit

Uimahalli www.heinola.fi/uimahalli

* Yleiset vesijumpat: Alkaen vko 36 aikuisille ke klo 10.00 - 10.45 ja 18.30 -19.15, sekä to 17.10 -17.55. Ohjausmaksu 3 €/vesijumppa, jos et kuulu KKI ryhmään.

Jäähalli www.heinola.fi/jaahalli

* Yleisöluistelu keskiviikkoisin klo 13.50-14.50 ja sunnuntaisin klo 9-10.

Liikuntaseurat www.heinola.fi/liikuntaseurat

Tapahtumat

Elämäni eläkevuodet alkamassa. Etsitkö virtaa uuteen elämänvaiheeseen? Tule mukaan 8 kertaa kokoontuvaan Elämäni eläkevuodet -valmennusryhmään, jos liikunta ja oma hyvinvointi ovat jääneet taka-alalle. Ensimmäinen tapaaminen keskiviikkona 6.11.2019 klo 13-15 Uimahallin kabinetissa. Askeleesi kohti hyvinvointia alkavat tästä!

Itä-Hämeen rasti järjestää polku kartalle suunnistuskoulun kaikille ja kaiken ikäisille. Lisätiedot tästä.

Terveyttä ja virkeyttä liikunnasta

Terveyden kannalta säännöllinen liikkuminen ja istumisen vähentäminen on tärkeää. Liikkumalla kunto kasvaa, toimintakyky ja työssä jaksaminen paranee, mieliala kohenee, aivojen hyvinvointi lisääntyy ja unen laatu paranee.

Mikä sinulle on mielekästä liikuntaa? Hyötyliikuntaa saat tekemällä arkisia askareita ja liikuntaa harrastamalla voit kehittää fyysistä kestävyyttäsi, lihasvoimaasi, liikehallintaasi ja vahvistaa luustoasi.

Vinkkejä päivittäiseen liikkumiseen

Ulkoile päivittäin (esim. kävely, pyöräily, pihatyöt)
Käytä mahdollisuudet arkiliikuntaan hyödyksi (esim. portaat, asiointimatkat)
Liiku työpäivän aikana
Katkaise pitkäkestoinen istuminen jaloittelemalla
Liiku viikossa ainakin 2 h 30 min hieman hengästyen (esim. uinti, sauvakävely, hölkkä, jumppa, kuntosali)
Liiku yhdessä perheen tai ystäviesi kanssa
Huolla kehoasi venyttelemällä.