Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
06.09.2019

Lentotoimintaharjoitus ja endurokisat vaikuttavat liikenteeseen Heinolassa

Baana 19 liikennejärjestelyt Lusissa. Kartta: Ilmavoimat.fi

Karjalan lennoston Baana 19 -lentotoimintaharjoitus Lusissa katkaisee yleisen liikenteen valtatie 5:llä lauantaina 7.9. kello 12 alkaen.

Suljettava tieosuus on maantietukikohdan eteläpäässä Heinolan moottoritien (valtatie 5) ja Jyväskyläntien (valtatie 4) liittymän sekä pohjoisessa valtatie 5:n ja Lusintien (seututie 140) risteyksen välinen alue. Kiertotie järjestetään Lusintietä (seututie 140) pitkin. Kiertotiellä on alennettu nopeusrajoitus ja pysäköintirajoituksia. Valtatie 5 avataan liikenteelle viimeistään perjantaina 13.9. kello 18 mennessä.

Tukikohta lähialueineen on hallinnollisella päätöksellä otettu harjoituksen ajaksi puolustusvoimien käyttöön. Tukikohdan alueella on lisäksi liikkumisrajoituksia. Lentotoiminta-alueella on myös lennokkien lennätyskielto.

Laskeutumisia ja nousuja tehdään alueella päivittäin kello 9—23. Maatilatalouden vuoksi lennoista pidetään taukoa kello 17-19.

Lentotoimintaharjoitus tuo Lusiin myös kiinnostuneita katselijoita. Paikalliset yhdistykset ja seurat pitävät Lusintien varressa kioskia ja huolehtivat pysäköinnistä. Lisätietoja Lusin kyläyhdistyksen Facebook-sivulla.

Endurokilpailu tuo paljon liikennettä keskustan läpi perjantaina ja lauantaina 

Viikonloppuna Heinolassa järjestettävä enduron EM-osakilpailu tulee näkymään myös keskusta-alueen liikenteessä. Motocrossradalta liikennettä on perjantaina ja lauantaina runsaasti Lusin suuntaan, sekä myös kaupungin läpi Myllyojan suuntaan. Sunnuntaina kisataan ainoastaan motocrossradalla.

Tapahtuman aikaan osa Komostentiestä joudutaan sulkemaan. Komostentie suljetaan motocrossradan kohdalta torstaina aamusta ja on suljettuna sunnuntai-iltaan saakka. Käytännössä tieltä 140 aina Kerttulantien risteykseen saakka. Kuljettajia on ohjeistettu ja muistutettu noudattamaan normaaleja liikennesääntöjä.

Osa Heinolan ulkoilureiteistä on suljettu kisan ajan, mm. osa Urheilupuiston 5 km reittiä. Siirtymäajoja on myös kaupunkialueella.

Tarkemmat tiedot tapahtumasta Heinolan Moottorikerho ry:n sivuilta.

Kartta: Heinolan Moottorikerho

Kategoria: Tapahtumat Kadut ja liikenne