Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
 • Ilveslatu. Kuva: Jorma Hakulinen, Heinolan kaupunki.
 • Ulkokenttää jäädytetään. Kuva: Jorma Hakulinen, Heinolan kaupunki.
 • Jäädytetty ulkokenttä. Kuva: Jorma Hakulinen, Heinolan kaupunki
 • Innokas hiihtäjä. Kuva: Jorma Hakulinen, Heinolan kaupunki

  Latu- ja ulkojäätilanne

   18.1. 2018

  Ladut

  Ravirata,3/5,Ilvesreitti ja Tähtihovi hiihtokunnossa. Parhaat hiihtomahdollisuuden Raviradalla/3/5km. Muilla reiteillä välttävä tilanne pohjan jäätymisen ja ohuen lumitilanteen vuoksi. Normaali huoltoajo ei onnistu maastossa kuin paikoin. Lumipeite sen verran ohut, että hiekka vaarana tulla esiin. Kippasuon puolelle tehty pieni lisälenkki. Wc avoinna 8-21.

  Ilvesreitillä Salijärven suon ylittävä silta on osin ollut veden peitossa johtuen suurista vesimääristä, mitä siihen poteroon laskee ojista. Pahimpaan kohtaan on tehty purilaista"ylitys", jossa kannattaa olla varovainen. Lisäksi reitillä vielä märkiä/jäisiä kohtia joissain notkopaikoissa. Hiekka on paikoin pyrkinyt vielä esiin ja tien ylityksissä auramies vetänyt pohjia myöten, joten varovainen kannattaa olla. 8/10 reitit niin mäkisiä, että odotamme lisää lunta ennen kuin sinne on mahdollista tehdä latua. Kirkonkylän koulun valaistu+alakenttä hiihtokunnossa. Elämänkaaritalon ja messualueen latu ajettu myös. Vierumäen, Myllyojan, Kirkonkylän ja Lusin ladut hihdettävissä. Entisen Lyseon koulun kentällä latu pienemmille.

  Normaalisti aukaistaan ensin Ravirata/3/5km koululaisille, sitten Ilvesreitti ja 8/10/Kirkonkylä. Hiihtokilpailut tai tapahtumat saattavat muuttaa ajojärjestystä ja niistä pyritään tiedottamaan etukäteen. 

  Reittien luokituksista sen verran, että Raviradalta lähtevien reittien kartta ja luokitus löytyvät sivuilta linkeistä. Ravirataa ja Tähtihovin reittiä voitaneen pitää helppona suurimmalta osin ja Ilvesreittiä/8/10 vaativana niiden mäkisyyksien vuoksi. 3/5 on keskivaikea.

  Latureiteille vain suksilla!!!

  Raviradalla on "kokeilussa" tulipaikka portin kulmalla. Ideana on, että puita toimitettaisiin tapahtumiin, mutta muuten mentäisiin "omilla puilla" normaalissa makkaranpaistossa.  

  Jalkapallonurmilla hiihtäminen ehdottomasti kielletty!

  Jäisen nurmen päällä liikkuminen rikkoo solurakenteen ja jäljet näkyvät pitkälle kesään.

  Luistelukentät 

  Pääkentät (Urheilupuisto, Lusi, Kirkonkylä, Myllyoja ja Vierumäki) ja kaupunginosakentistä Lukion, etu-Tommolan ja Jyrängön, Mustikkahaan, taka-Tommolan ja Vahravuoren kentät pelikunnossa.

  Kentille toimitettu kolat omatoimista ensiaukaisua varten, kun emme aina ehdi kaikkialle samaan aikaan. Lumisateella kentät aurataan yleensä vasta sateen loputtua, koska umpeutuvat saman tien. Erikoistapauksissa voidaan avata sateella sovitun mukaisesti, jos jokin tapahtuma.