Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
20.11.2017

Lapsi- ja nuorisoparlamentti kokoontui valtuustosalissa

Lapsen oikeuksien julistus valtuustosalissa

Lapsi- ja nuorisoparlamentti järjestettiin tänään klo 9 alkaen valtuustosalissa. Paikalla olivat eri koulujen oppilaskuntien edustajat ja nuorisovaltuusto kertomassa luottamushenkilöille ja viranhaltijoille kehittämisehdotuksiaan. Parlamentin puhetta johti valtuuston puheenjohtaja Niina Varjo.

Parlamentti aloitettiin toiminnallisella tuokiolla, jonka vetivät Kirkonkylän koulun oppilaat. Salissa tanssittiin koko yleisön voimin letkajenkkaa. Tämän jälkeen oli vuorossa Lapsen oikeuksien julistus, jonka esittivät Jyrängön koululaiset.

Nuorisovaltuusto esittäytyi parlamentissa ja kertoi edellisten vuosien kehittämisideoiden toteutumisesta. Koulujen oppilaskuntien edustajat toivat kukin oman koulunsa kehittämisideat parlamenttiin. Oppilaskunnat olivat myös miettineet, miten koko kaupungin toimintaa voisi kehittää. Toistuvia kehittämisteemoja olivat koulujen liikuntavälineiden lisääminen. Kaupunkiin oppilaat toivoivat mm. trampoliinipuistoa, HopLopia ja laser-sotaa.

Tilaisuuden päätteeksi Niina Varjo kiitti osallistujia osallistumisesta ja toivotti mukavaa kouluviikkoa. Parlamentin kokoontumisen jälkeen oli tarjolla mehua, kahvia ja pientä makeaa.

Kategoria: