Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Laboratorio

Päijät-Hämeen laboratoriopalvelujen Heinolan toimipisteessä otetaan näytteitä Heinolan kaupungin terveystoimen, Päijät-Hämeen Keskussairaalan, Lahden kaupungin, Peruspalvelukeskus AAVAn ja OIVAn sekä Työterveyshuolto Wellamon lähetteillä.

Otamme näytteitä myös yksityislääkärin lähetteellä, mutta tutkimukset sekä näytteenotto ovat maksullisia.

Ajanvaraus

Laboratorion näytteenotossa on käytössä vain ajanvaraus. Ajanvaraus tehdään joko verkossa tai puhelimitse. 

Verkossa ajanvaraus tehdään Hyviksen kautta ja siihen tarvitaan voimassa oleva lähete sekä pankkitunniste tai mobiilivarmenne. Sähköinen ajanvaraus on käytössä perusterveydenhuollon ja työterveys Wellamon voimassa olevalla lähetteellä. 

Puhelimitse ajanvarauksen voi tehdä ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-14 ohesta löytyvästä numerosta.

Käytössämme on takaisinsoittojärjestelmä. Jos haluatte että soitamme takaisin: kuunnelkaa tiedote loppuun asti, odottakaa merkkiääntä ja sen jälkeen vielä n. 5 sekuntia. Näin numeronne tallentuu takaisinsoittojärjestelmään.

Laboratoriossa asiointi

Jokaisen näytteenoton kesto on yksilöllinen ja siitä syystä annettu aika on suuntaa antava.

Ajanvaranneiden asiakkaiden ei tarvitse ilmoittautua laboratorion toimistossa, vaan heidät kutsutaan nimellä suoraan näytteenottoon. Vuoronumeroa ei siis tarvitse ottaa.

Mahdolliset kotona tehdyt näytteet annetaan näytteenottajalle tai palautetaan joko laboratorion aulassa olevaan INVA-vessaan ohjeiden mukaisesti tai laboratorion toimistoon vuoronumerolappua käyttäen.

Näytteiden tuonti ja näyteastiat

Laboratorionäyteastioita voi hakea laboratorion aulasta vuoronumerolla. Astioita saa myös vastaanottotoiminnan aulassa olevasta näyteastiakaapista.

Näytteet palautetaan näytteenottajalla mikäli näytteenottoaika on varattu. Mikäli näytteenottoaikaa ei ole varattu, näytteet voi palauttaa joko laboratorion aulassa olevaan INVA-vessaan ohjeiden mukaisesti tai laboratorion toimistoon vuoronumerolappua käyttäen.