Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Lääkäripäivystys

Hengitystieoireissa ja koronaepäilyissä aina soitto puh. 116 117. Ennen soittoa suosittelemme tekemään koronaoirearvion Omaolo.fi osoitteessa.

Omaolossa käytössäsi on lisäksi seuraavat oirearviot: virtsatieinfektio, päänsärky, korvan kipu tai lukkoisuus, närästys, kurkkukipu ja nieluoire, yskä, hengitystieinfektio, silmän vetistys/rähmäisyys tai punoitus, olkapään kipu/jäykkyys tai vamma, polven oire tai vamma, alaselkäkipu tai vamma, peräaukon seudun oire, ja ripuli. Lähetettyäsi täytetyn oirearvion ammattilaisellemme, olemme sinuun yhteydessä virka-aikana saman päivän aikana.

Hätänumeroon tulee soittaa aina kiireellisissä hätätilanteissa.

Henkeä uhkaavassa tilanteessa on toimittava nopeasti. Jos teillä on rintakipua tai voimakasta hengenahdistusta tai epäilette esimerkiksi aivohalvausta tai aivoverenkiertohäiriötä (oireena on esimerkiksi toispuoleista voimattomuutta, puutumista tai puhevaikeutta).  Yleinen hätänumero 112.

Päivystys

Muutoin kiireellistä ja välitöntä hoitoa vaativissa tapauksissa otetaan yhteys Akuutti24:n Päivystysapu p. 116 117. Palvelussa saat apua hoidon tarpeen arvioon sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisilta.

tai

terveyskeskuspäivystyksessä klo 8-16 voidaan hoitaa esimerkiksi infektiot, vammat, erilaiset kiputilat, muut arviota tarvitsevat akuutit tilanteet jne. Ota yhteyttä

  • terveyskeskuksen ohjaus, neuvonta ja päivystyspuhelimeen 03 849 4388 ma - pe klo 8 - 16.   
  • klo 15 jälkeen puhelut siirtyvät päivystyshoitajalle, joka arvioi päivystykseen hakeutuvan potilaan kiireellisyysluokan ja arvioi hoidon tarpeen.

Päiväajan päivystyksestä ma - pe klo 8 - 16 vastaavat terveyskeskuksen omat lääkärit ja hoitajat.

Ilta- ja viikonloppuvastaanotto Heinolan terveyskeskuksessa

Ilta- ja viikonloppuvastaanotolla voidaan hoitaa esimerkiksi infektioita, vammoja, erilaisia kiputiloja jne.

Palvelu on tarkoitettu akuutisti sairastuneille, kiireellistä hoitoa tarvitseville.

Yhteydenotto puhelimitse p. 03 849 4388.

Aukioloajat:

  • ma - pe klo 16 - 21
  • la klo 10 - 18
  • su klo 12 - 20

Ilta- ja viikonloppuvastaanoton lääkäri- ja hoitajapalvelut Heinolalle tuottaa Mehiläinen oy.

Päivystysvastaanotto arkipyhinä Heinolan terveyskeskuksessa

Juhla- ja arkipyhinä yhteydenotot puhelimitse p. 03 849 4388.

Juhla- ja arkipyhinä noudatamme sunnuntain aukioloaikoja (klo 12-20).

Juhannusaattona ja jouluaattona noudatamme lauantain aukioloaikoja (klo 10-18).

Uuden vuoden aattona olemme auki normaalisti.

Terveyskeskuksen ollessa kiinni

Terveyskeskuksen ollessa kiinni kiireellistä ja välitöntä hoitoa tarvitsevat potilaat hoidetaan Päijät-Hämeen keskussairaalan yhteispäivystyskeskus Akuutti24:ssa.

Ennen Akuutti24:ään hakeutumista kannattaa soittaa Päivystysavun maksuttomaan numeroon 116 117, jossa tehtävään perehdytetyt sairaanhoitajat arvioivat hoidon tarpeen ja ohjaavat oikeaan hoitoon. Päivystysavun numerosta ei voi varata aikoja, eikä uusia reseptejä.

Ikäihmisten omaisia suositellaan täyttämään seuraava esitietolomake. Nämä tiedot edesauttavat ja nopeuttavat ikäihmisten päivystyskäyntiä.

Voit myös tarkistaa Terveyskylän Päivystystalosta tai Itsehoito-ohjeista, löytyykö sieltä vaivaasi sopivat kotihoito-ohjeet.

Myrkytyskeskus

Myrkytystietokeskus 09 471 977 (suora) tai 09 4711 (vaihde)