Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|
12.01.2021

Kysely monitoimireiteistä talviaikaan

Ravirata, urheilupuiston 3 km, 5 km, 8 km ja 10 km lenkit sekä kirkonkylän, Ilvesladun, Lusin ja Vierumäen lenkit ovat hiihtokunnossa. Tähtihovin lenkin sekä koulujen ja päiväkotien hiihtolatuja pohjustetaan. Laduilla ei saa kävellä, ajaa pyörillä tai mopoilla. 

-Olemme saaneet palautteita, että ulkoilureiteistä osa pitäisi varata hiihdon sijaan kävelijöille ja pyöräilijöille, kertoo liikunnan palvelupäällikkö Maria Kaikkonen.
-Myös hiihtoladuilla kävellen, pyöräillen ja mopoilla liikkuvista olemme saaneet palautetta, tämä tekee latu-uran vaaralliseksi hiihdolle, jatkaa Kaikkonen.

Heinolassa on kaikkiaan 130 km ulkoilureittejä. Valaistut ulkoilureitit ovat hiihtokäytössä talvisin. Valaistuja latuja on noin 25 km ja lisäksi Vierumäen ladut. Talvipyöräily on kasvattanut suosiotaan. Seudullisesti on keskusteltu monitoimireiteistä, jotka ovat myös talvisin käytössä kävelijöille ja pyöräilijöille. Heinolassa ei ole tällä hetkellä merkattua valaistua monitoimireittiä.

Voisiko esimerkiksi Tähtihovin lenkistä tehdä sekä perinteiselle hiihdolle että kävelijöille ja pyöräilijöille yhteisreitin? Tulisiko reitti pitää hiihtokäytössä tai muuttaa kokonaan monikäyttöreitiksi kävelijöille ja pyöräilijöille? Tulisiko Möljänpuistoon tehdä noin 1 km hiihtolenkki? Kerro mielipiteestäsi Heinolan kaupungin Facebook -sivujen tiedotteen kommentteihin tai sähköpostitse liikunta@heinola.fi.

Kunnossapitoluokituksista ja niiden muutoksista päättää hyvinvointilautakunta.

Ajankohtainen latu- ja jäätilanne https://www.heinola.fi/latu-ja-ulkojaatilanne

Kategoria: