Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Kylpylänpuiston ideakilpailu

Kylpylänpuiston ideakilpailulle jatkoaikaa

Kilpailuaika päättyi 10.9.2019.

Arviointiryhmä käsittelee seuraavaksi ehdotukset ja käy neuvottelut tarjouskilpailun tarjoajien kanssa. 


Heinola on Suomen kesäpääkaupunki, jossa kaikki on kävelymatkan päässä. Aivan kaupungin keskustassa sijaitsevaa kansallisen kaupunkipuiston ydinaluetta, Heinolan Kylpylänpuistoa, kehitetään kaksiosaisella tarjous- ja ideakilpailulla. Alueella on mahdollisuuksia edelleen lisätä kaupungin vetovoimaa ja saada kaupunkilaiset ja matkailijat viihtymään ja viipymään alueella.

Tarjouskilpailulla Heinolan entisen kylpylän rakennuksille ja Malinin talolle haetaan uusia omistajia ja käyttötarkoituksia. Kaupunki myy kulttuurihistoriallisesti arvokkaat rakennukset tarjouskilpailulla siten, että pääpaino kilpailun pistetyksessä on toiminta-ajatuksella. Etsimme kilpailulla toimijoita, jotka näkevät alueessa mahdollisuuksia.

Myytävät rakennukset ovat entisen kylpylän päärakennus, ns. kuivahoitorakennus sekä samassa korttelissa sijaitseva asuinrakennus. Lisäksi myydään Malinin talo osoitteessa Kirkkokatu 3.

Kilpailun toinen osa, ideakilpailu, antaa mahdollisuuden päästä mukaan kesäkeitaan kehittäjäksi ja toimijaksi kevyemmälläkin panostuksella. Ideakilpailun tarkoituksena on löytää tuoreita ajatuksia omaleimaisen ja sympaattisen kaupunkimiljöön kehittämiseksi. Ideakilpailuun on osallistumisoikeus kaikilla ja kilpailuehdotuksen toteutusmuoto on vapaa. Kilpailualueena on Kylpylänpuiston sekä Kylpylänrannan ja satama-alueen yleiset alueet.

Molempien kilpailuosioiden kilpailuaika on 25.4.-10.9.2019.

Kaikille avoin kilpailuseminaari järjestettiin 13.5. klo 16 Spotissa Wanhalla Lehtitalolla, osoitteessa Lampikatu 8 c, Heinola. Myytäviin rakennuksiin pääsee tutustumaan erikseen sovittavina ajankohtina.

Kartta kilpailualueesta. Tarkempi kuvaus löytyy kilpailuohjelmasta ja tausta-aineistosta.

Kilpailuohjelma

Lataa kilpailuohjelmat tästä: