Visit Heinola
Visit Heinola
Palaute
Visit Heinola
Visit Heinola
|

Kurpanharjun päiväkoti

Kurpanharjun päiväkoti sijaitsee luonnon helmassa rauhallisella paikalla Sinilähteen kaupunginosassa. Päiväkotimme on Sinilähteen, Vierumäen ja Myllyojan varhaiskasvatuspalveluiden keskus.

Monipuolinen luonto ja järven läheisyys antavat mahdollisuuden luonnon tutkimiseen, seikkailuun ja retkeilyyn lasten kanssa.

Ikäjakauma päiväkodissa on 1-5 vuotta. Päiväkodissamme toimii kolme ryhmää, joiden koot ovat enintään 14 lasta/ryhmä:

  • Lehtokurpat
  • Heinäkurpat
  • Jänkäkurpat

Aukiolo

Päiväkoti on avoinna arkisin ma-pe klo 6.30-16.30 (tarv. klo 17.30).

Toiminta

Pyrimme luomaan lapselle turvallisen, kiireettömän, kannustavan ja positiivisen ilmapiirin. Meille on tärkeää ja molemmin puolin merkityksellistä jokainen kohtaaminen ja vuorovaikutustilanne lapsen kanssa.

Lasten osallisuus näkyy meillä toimintojen suunnittelussa. Päiväkotipäivän aikana toteutuvat kaikki lapselle tyypilliset tavat toimia: leikki, liikkuminen, tutkiminen sekä taiteellinen ilmaisu ja kokeminen.

Esiopetusryhmät

Kurpanharjun päiväkodin esiopetusryhmät toimivat Myllyojan ja Vierumäen kouluilla. Esiopetusta toteutetaan yhteistyössä perheiden kanssa valtakunnallisen ja kaupungin esiopetussuunnitelman kumppanuusperiaatteen mukaisesti.

Esiopetusryhmät toimivat alkuluokkamallilla, jossa esiopetusoppilailla ja ekaluokkalaisilla on yhteisiä oppimistuokioita.

Ryhmissä tarjotaan maksutonta esiopetusta lapsille vuotta ennen oppivelvollisuuden alkua peruskoulun toimintapäivinä (neljä tuntia aamuisin). 

Eskareiden aukiolot

Myllyojan esiopetus

  • esiopetus klo 9-13 ja varhaiskasvatus 6.30–9.00 ja 13.00–1630, tarvittaessa 17.00.

Vierumäen esiopetus

  • esiopetus klo 8.30–12.30 ja varhaiskasvatus 6.30–8.30 ja 12.30–16.30, tarvittaessa 17.00.